![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 12-08-2007
Model: MkI
Silnik: 2,0l
Rocznik: 1996
|
witam!
od jakiegos czasu zaczely podwijac mi sie kola przy skrecie i nie moglem znalezc przyczyny. drazki i koncowki nie wykazuja luzow stabilizatory oki i ogolnie wszystko na oko pasi ale dzisiaj przy wymianie oleju tak jakos zerknalem i ... masakra!!!! zalaczam zdjecia bo nie wiem jak wytlumaczyc o co mi chodzi. wydaje mi sie ze tak nie powinno byc i to jest przyczyna moich problemow. zakladam ze tak, ale nie mam pojecia co dalej, tzn co wymienic i jak sie do tego zabrac a musze to zrobic sam niestety. bardzo bede wdzieczny o jakies sugestie i porady.
Ostatnio edytowane przez yoorki ; 17-04-2009 o 18:33 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
|
Wygląda że poduchy amorów(te co wchodzą w kielich od środka są wyrąbane i amorki latają luźno.
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 12-08-2007
Model: MkI
Silnik: 2,0l
|
oki to poduszki znajomy tez tak twierdzi. czy oprocz poduszek cos jeszcze sie wymienia przy okazji czy tylko poduchy?
mam takze pytanie odnosnie robocizny, otoz czy trzeba rozlaczyc polosie zeby to zrobic czy tylko wystarczy wypiac wahacze i opuscic kolumne na dol?
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
|
Musisz wypiąć półośki,rozłączyć wahacz,końcówki drążków i całą kolumnę razem ze zwrotką i półośką wyciągnąć.Dopiero na zewnątrz da się rozłączyć amora.Przy okazji można wymienić łożysko oporowe i w zależności od stanu osłonę tłoczyska.
|