![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-03-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2,5 benzyna + LPG
Rocznik: 1999
|
Witam
Ucieka mi płyn od wspomagania, guma przekładni jest mokra od strony pasażera. Wyczytałem, że maglownice się regeneruje (w mojej okolicy koszt 650zł) używka za połowę ceny. Znalazłem coś takiego na allegro [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] czy tym ją uszczelnię? czy lepiej kupić używkę? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-03-2008
Model: C-Max
Silnik: 1753 Fordowski TDCI Lynx
Rocznik: 2006
|
Odpowiedzi zaraz bedzie tyle ile autorów. Wg mnie dobra używka lepsza jak nowy chinol, bo te podobno są kalekie już od razu po montażu. Co do zestawu to będzie skuteczny pod warunkiem że elementy mechaniczne za mocno sie nie wytarły. Na mondeoklub kiedyś pisali że z tarcia głównie sie zużywa zawór rozrządczy (trzeba tulejować) więc myśle że masz duże szanse powodzenia po samej wymianie uszczelniaczy.
Pytanie z innej beczki: Czy przekładnia w Mondeo ma zawory przelewowe ograniczające zakres skrętu? Jak skręce kołami do końca i przytrzymam kiere to pompa aż staje. W Nissanie Primera (staruszek '93) słychac wyraźnie że otwierają się zaworki przelewowe i cały wydatek pompy trafia na zlew (powrót) - tak być powinno. Chciałbym wiedzieć czy ta przekładnia tak ma, czy może mam niesprawne zaworki i musze robić przekładnie? |
|
|
|