![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafal
Model: Focus MK I
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1999
|
Tu daje linka do strony allegro.Warto kupic?Dobra marka ale czy da jakies efekty?Chce to zalozyc do Focusa Mk1 z silnikiem 1.6 16v
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 01-10-2007
Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
|
Więc bez modyfikacji dolotu, wydechu itd, nic Ci on nie da, nic nie odczujesz, już kilka osób to montowało, ja tez miałem ale nawet jak przybedzie z tego 1-2km i 4Nm to tego nie odczujesz, a 200zł pojdzie, lepiej zmien wszystkie filtry za ta kwote, a na lepsze to wyjdzie.
No ale twoja kasa, wiec jak chcesz to kup i sie przekonasz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-07-2008
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
To zalezy ile sie jezdzi bo te filtry sa dozywotnie, nie wymieniasz co 10 15 tys tylko co 20 30 czyscisz. Czyli 270zł starcza na 7x25=175 tys czyli mniejwiecej 14 papierowych ktore koszruja 420zł. Tylko mało kto tyle jezdzi ale zawsze mozna sobei kupic, ja nie nazekam roznice bardziej słychac niz czuć, jest nieco ciszej ładnie chodzi z turbinką.
Wydaje mi sie ze taki filtr bardziej pasuje do n/a ktory musi sobie sam powietrze ciagnac i teraz ma łatwiej niz do turbo gdzie i tak zaciaga praktycznie tyle ile chce.
|