![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: mondeo mk1
Silnik: 1600 Pb+Lpg
Rocznik: 1994
|
Witam mam problem z zawieszeniem otoz niekiedy gdy szybko puszce sprzeglo auto szarpnie... i wtedy rozlegla sie metaliczny pisk takjkby smieszne porownanie- nie naoliwiona hustawkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tego nie moge zlokalizowac dzisaj zdjalem przednie kola nic nie wzbudzilo moich podejrzen... Pojutrze wybieram sie na szarpak bo jeszce mi cos stuka z przodu... Czy szarpak zlokaizuje ten nieprzyjemny pisk? a moze ktos mial juz takie problemy?
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-08-2007
Model: Mondeo Mk1/sedan/ghia
Silnik: 2.0
Rocznik: marzec 1993
|
ja am tak samo. zawsze przy mocniejszym ruszeniu. a jak stan sprzęgła?
|
|
|
#3 |
|
|
Sprzeglo jest dobre nie ciagnie i plynnie pracuje... To cos musi byc z zawieszeniem ale nie wiem co nawet sprawdzac...
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-08-2007
Model: Mondeo Mk1/sedan/ghia
Silnik: 2.0
Rocznik: marzec 1993
|
często zdarza się że sprężyna obciera delikatnie o kielich. znalazłem takie miejsce, nasmarowałem i przez tydzień nie skrzypiało. może tędy droga, choć nie wiem czy o takie skrzypnięcie ci chodzi. generalnie przy jedynce kiedy auto najmocniej gibnie się od ruszenia, ale i kiedy najeżdża się na garby
|
|
|
#5 |
|
|
No tak dzieje sie to przy ruszaniu i czasem na nierownosciach... Moze na tym szarpaku cos ciekawego mi powiedzaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale dzieki za pomocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mikołaj
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2015>
|
hej mam tez pisk jak ruszam i na śpiących policjantach - chodzi oto że to skrzpią sprężyny przy dwururce
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
To chyba beda te jednak sprezyny... Bo dzisiaj bylem na szarpaku i okazalo sie ze mam do wymiany jedynie gume na drazku reakcyjnym i lewe lozysko przod tez niedlugo padnie... Reszta ok... Chba bede nmusial przyzwyczaic sie do tego piskuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|