![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-05-2010
Model: ford galaxy
Silnik: 1,8
Rocznik: 2006
|
Witam.
Czy uderzenie w tylna prawą felgę forda galaxy kołem motoroweru, bez zdanego jego uszkodzenia tak jak i całego motoroweru, może być skutkiem wystrzelenia poduszki powietrznej fotela pasażera z przodu. I pęknięciem tylnego zderzaka? Proszę o szybka odpowiedź ponieważ mój syn spowodował ten wypadek a nie wydaje mi się, że przy tak malej kolizji mogło dojść do takich uszkodzeń forda galaxy. Powiedzcie czy może być to próba naciągnięcia mnie i pokrycia kosztów poprzedniego wypadku. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-09-2009
Model: Ford Galaxy GHIA
Silnik: 1.9 TDI 110KM (AFN)
Rocznik: 1998
|
nie ma takiej mozliwosci by po uderzeniu w tylna czesc pojazdu wystrzelila poduszka tym bardziej z winy motoroweru.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Janusz
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI - 163KM
Rocznik: 2013
|
hehe,, czyli jak mocniej kopniesz w koło to można się pozbyć poduszki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
janbra Ostatnio edytowane przez janbra ; 20-05-2010 o 20:38 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
![]() Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
|
Kolego, mi w Foke wjechało auto - też uderzyło w tylne koło i przednie poduszki nie strzeliły więc od skutera tym bardziej nie powinny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-=> S-Max - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]()
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: robert
Model: sharan
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 2001
|
gościu szuka jelenia, nic mu nie płać bo myśli że dorwał frajera i chce cię naciągnąć na kasę, w galaxa mojego wujka przyłożył mondeo, lewe tylne koło strzaskane, cała tylna belka do wymiany a zderzak i poduszki ok (a dzwon był porządny) więc niech ci pajac nie pier.oli że to od tego stuknięcia motorkiem;
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-04-2007
Model: Ford Galaxy, S-max
Silnik: 1,9TDI 110KM; 2,0 TDCI 163KM
Rocznik: 2000; 2010
|
Zwykła ściema. To jest fragment z instrukcji obsługi na temat działania poduszek:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-07-2007
Model: galaxy
Silnik: 1,9tdi
Rocznik: 1996
|
Sorry panowie ale pitolicie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.- boczne poduszki moze wyzwolic byle co nawet szybkie wjechanie w gleboka wyrwe tak ze uderzy sie progiem o nawierzchnie drogi , kwestia tego gdzie jest zamontowany sensor i na jakiej zasadzie dziala (czy mierzy przyspieszenie czy tak jak np w oplu zamontowany jest w drzwiach i mierzy gwaltowna zmiane cisnienia )
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] a tu pierwszy lepszy przyklad z googla jak mozna odpalic boczner poduchy od byle czego: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A co akurat do tego przypadku to przeciez widac czy poduszka byla swierzo wystrzelona , bo watpie aby ktos jezdzil z zwisajaca z fotela poducha i syfem w aucie jaki powoduje wystrzal tylko w nadziei ze moze znajdzie sie jakis nieszczesnik ktory zaplaci za to z wlasnego oc. Ostatnio edytowane przez D245 ; 21-05-2010 o 21:28 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Sharan, był Ford Galaxy
Silnik: TDI AUY był AHU @110KM
Rocznik: VW 2000 był Ford 1997
|
tam nie ma czujników poduszek bocznych. Proponuję wziąć rurę stalową fi 50 i wyprostować typa.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 10-01-2008
Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
|
czujniki są pod fotelami i mogą odpalić po stłuczce ze skuterem .Kolega śnieg obkopywał w zimie i odpalił jaśkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. (na chodzącym silniku grzał bryczkę )
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-05-2010
Model: ford galaxy
Silnik: 1,8
Rocznik: 2006
|
a i czy jest to możliwe bo pokazał mi jak przyjechalem po syna ze poduszka jest przerwana
|
|
|
|