![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-05-2009
Model: mondeo mk1
Silnik: 1,6 zetec
Rocznik: 1995
|
witam. mam mały problem z pukaniem z przodu auta. w zawieszeniu wszystko ok. wymieniałem tuleje na wahaczach i w ogóle, wszystko sztywne. a mimo to jak jakę po dołkach to puka. jak wlazłem pod niego i nim bujałem na boki to wydawało mi się, że dźwięk dochodzi z wnętrza gum które osłaniają drążki wychodzące z maglownicy.
dlatego mam pytanie, czytam są jakieś krzyżaki, czy swego rodzaju przeguby. bo dostać się tam ciężko, a nigdy tego nie rozbierałem. pozdro |
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Drążki wchodzące do maglownicy mają w środku tzw końcówki wewnętrzne i zdarza się, że są wybite i stukają. Ale wątpię, aby to one stukały na postoju przy bujaniu auta. Stukały by przy delikatnym kręceniu kierownicą w lewo-prawo.
Sprawdź raczej, czy nie stuka drążek stabilizatora - w gumach mocujących drążek wyrabiają się otwory, lub stukają wybite gumy na łącznikach stabilizatora. Wymiana tych gum jest możliwa we własnym zakresie, nie są drogie, opisane było wszystko na forum wiele razy. Niech ktoś buja na boki samochód otwartymi drzwiami, druga osoba musi się położyć i sprawdzić drążek. Niezależnie od tego pukać może jeszcze sto innych rzeczy.