![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-09-2008
Model: Mondeo
Silnik: 1,8 TD
Rocznik: 1999
|
Dzisiaj jadąc autem zdziwiło mnie że silnik nie schodził do obrotów takich jakie powinny być i zatrzymywał się mniej więcej na 1100 r/min. Po sprawdzeniu zaobserwowałem, że nie odbija do końca dźwignia do której zaczepiona jest linka od silniczka wolnych obrotów (krokowego jak to niektórzy nazywają).
Po odczepieniu linki zauważyłem, że sprężyna która odpowiada za odbijanie tej dźwigni jest luźna, Kiedy naciągałem dźwignie i puszczałem to odbijala tylko do połowy całego zakresu (co widać na zdjęciu). Czy to jest powód zawyżonych obrotów? Czy taką sprężynę można samemu wymienić i gdzie w ogóle taką dostać ? Dodam że w sobote regulowałem obroty zgodnie z instrukcją z forum [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i było wszystko OK przez te dwa dni aż do dzisiaj. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-09-2008
Model: Mondeo
Silnik: 1,8 TD
Rocznik: 1999
|
Sprawa sie nieco wyjaśniła. Sprężyna pekla i dlatego nie odbijała dźwigni do konca. Teraz mam odłączona linke i zablokowana dźwignię zeby sie nie ruszała w czasie jazdy. Pytanie teraz czy taka sprężyne mozna gdzies kupic. Moze koledzy z warszawy beda wiedzieli gdzie sie udać? No i czy montaż tej sprężyny moze byc skomplikowany? Bo z tego co patrzylem to trzeba chyba odkrecic od pompy ten element caly gdzie jest mocowanie sprężyny...
|
|
|
|