![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-09-2008
Model: Kuga MK I
Silnik: 2.0 TDCi 100KW/136KM
Rocznik: 2009
|
Witam wszystkim,
Mam następujący problem otóż nie dawno włączyła się na Check Panelu kontrolka zużycia okładzin hamulcowych, od razu sprawdziłem tarcze i okazało się, że są już całkowicie do niczego dlatego zabrałem się za wymianę z przodu tarcz wraz z klockami. Oczywiście po założeniu odpowietrzyłem układ, ale kontrolka nadal się pali. Tylnie hamulce odpadają ponieważ w ogóle nie używam ręcznego a kontrolka nigdy wcześniej się nie paliła. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Jezeli z tylu masz tarcze to pewnie klocki tez juz do wymiany, jak masz bebny to nie ma z tylu czujnikow. Zrob zworki na wtyczkach od czujnikow i zobacz czy kontrolka zgasnie
|
|
|
#3 | |
|
|
tak z tyłu mam bębny i wiem że napewno nie jest nimi spowodowane bo tylko sporadycznie używam ręcznego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Kolego czujniki masz w klockach zatopione, wychodzi z klocka kabelek ktory podpinasz do instalacji auta. Rozepnij ta wtyczke i zrob zworke zamiast podpinac klocek. To dziala na zasadzie przerwania obwodu, klocek sie sciera, kabelek sie przeciera, kontrolka sie zapala.
|
|
|
#5 |
|
|
teraz już rozumiem co masz na myśli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko, że ja mam klocki nie pamiętaj jakiej firmy ale wiem jedno, że są bez czujnika i kabelka :/ mam jeszcze jedno pytanko jak zrobić tą tak zwaną "zworke" bo może pomoże i jutro bym wypróbował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeszcze jeno gdzie jest ta wtyczka do podłączenia czujnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Czyli masz zle klocki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kostka powinna byc przypieta do zwrotnicy, kabel wychodzi z nadkola wiec znajdziesz. Powinny wychodzic 2 kable z nadkola, do czujki ABS i do klocka, jak masz tylko kabel do czujnika ABS to ten od klocka na 100% jest zwiniety pod nadkolem i zezworkowany. Pewnie zworka przerdzewiala lub styki zasniedzialy. W kazdym razie jak masz klocki bez czujek to ta kontrolka o niczym Cie nie poinformuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jak zrobic zworke ? banalnie, do wtyczki dochodza 2 przewody, zewrzyj je razem i juz. Ja kiedys do tego celu uzylem kabelka ze starego klocka, odcialem go i zlaczylem kable, po czym wpialem w kostke zeby kontrolka zgasla i jezdzilem tak az do zakupu nowych klockow.
|
|
|
#7 |
|
|
1olek, wielkie dzięki za pomoc :564: jutro zrobię tak jak napisałeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeszcze raz dziękuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#8 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
|
tak BTW, tylne hamulce nie służą tylko do ręcznego !
a zasadniczo to przy okazji służą do ręcznego. i taj jak Olek napisał kupiłeś złe klocki
Jeden Procent dla "Małego Komika" Jest: BMW E61 LCI 520D Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD były Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936 Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216 |
|
|
|