![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-05-2009
Model: Fort Transit Connect
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2006
|
Witam wszystkich.
Niedawno wymieniłem dwumasę i sprzegło. Niestety pojawiły sie małe problemy, a mianowicie, co zauważyłem od razu, to to, że czasami mam problem z wrzuceniem biegu, rzadko, ale się zdarza. Drugi problem to zdarzające sie kłopoty z odpaleniem. Przed wymianą dwumasy i sprzęgła palił prawie na widok kluczyka Smile , było przekrecenie kluczyka i cyk, autko zapalone. Teraz czasami trzeba lekko pokręcić, nawet jak ciepły, a juz dwa razy zdarzyło mi się jak stał po nocy, że w ogóle nie chciał zapalić. Trzeba było się nakręcić rozrusznikiem, aby odpalił (czyzby sie paliwo cofało??) Moje pytanko odnosnie problemu z zapalaniem jest takie, czy jak mechanior demontował sprzegło, to czy mógł coś naknocić z układem paliwowym - tzn, może z całym silnikiem odjeżdżał i rozłączał przewody paliwowe. ?? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Przed chwila poszedłem odpalic auto. Znów był problem, krecę, kręcę i nic. Ale zauważyłem, że gdy kręciłem rozrusznikiem, migała czerwona kontrolka immobilajzera - ta co jest w zegarku. Może tu leży problem, a jak tak, to jak go rozwiązać??????????????????? Po chwili jak załączyłem zapłon, kontrolka zgasła, to odpaliłem bez problemu. Muszę jeszcze to poobserwować.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzisiaj z rana ponownie problem z zapaleniem, jednak zwróciłem uwage na lampke immobilajzera - zaczyna mrugac dopiero, jak dłuzej kręcę rozrusznikiem, takżee immobilajzer chyba OK, bardziej bym sie skłaniał do tego, że gdzieś sie paliwo cofa. Może macie jakies pomysły, typu TTTM i siada to i to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-05-2004
Model: Mondeo Kombi MAYCOM EM-27 PRESIDENT TEXAS
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
A na ciepłym silniku Ci normalnie odpala czy też masz problem.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
|
|