![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
Dzisiaj jak nigdy podczas jazdy po przejechaniu ok 10km samochod po prostu zgasł,tak jakby paliwa mu zabrakło,pomyślałem że może przewód się gdzieś zapchał przed filtrem,tamtej jesieni tak miałem że nie mogłem jechać bo cały czas aż mi guzik na pompce ręcznej zasysało.Ale ku mojemu zdziwieniu jak podniosłem maske był normalnie,nacisnałem go dwa razy wsiadłem i odpalił.Potem jak jechałem to czasami jak trzymałem go tak ok 2 tyś obrotów żeby równo jechać np na 4 biegu to było czuć że minimalnie zwalnia i przyśpiesza jakby mocny wiatr co chwilę wiał(nie booster).Tak poprostu jakby mu paliwa brakowało,miałęm zalożony zaworek zwrotny przed pompą wtryskową i pomyslałem że może on się zapchał i dlatego pompka się nie zassała się bo przecież zaworek trzymał,wywaliłem go i niby normalnie jechał a jak dmuchałem w niego to jakby wyleciała taka gęsta ropa biała ale nie brud,mogła go zapchać?I nie wiem czy go zakłądać spowrotem czy to przez niego takie cuda.
|
|
|
#2 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MONDEO MK4 GHIA
Silnik: 1,8 TDCI 125 PS
Rocznik: 2009
|
Cytat: