![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: B@rtek
Model: Focus C-max
Silnik: 1,8 125KM
Rocznik: 2004
|
Witam wszystkich.
Mam problem jak w temacie. Nie otwiera się klapa ani z przycisku ani z pilota. Wymieniłem guzik i dalej to samo. Po przejechaniu kilku km wszystko wraca do normy i można otworzyć z pilota i z przycisku. Auto postoi jakiś dłuższy czas np. przez nockę i znowu to samo. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną ?? Gdzie szukać problemu ? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam Bartolini. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Masz cos ze stykami
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Nie wiem czy łączyć te fakty ale odkryłem jeszcze jedną rzecz. Jak już działa otwieranie po przejechaniu jakiegoś odcinka drogi to zrobiłem eksperyment: Odłączyłem przycisk i zwierałem kluczem styki by zobaczyć czy się otworzy zamek. po kilku razach zamek się zawiesza na jakaś chwilę później działa znowu i po kilku załączeniach się zawiesza na jakiś czas.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Problem zdiagnozowany.!!!
Wiązka kabli która dochodzi do skrzynki bezpieczników słabo styka. Jak się poruszy kablami to działa lub nie. Muszę jeszcze sprawdzić czy to styki czy może kabel się gdzieś złamał. |
|
|
|