![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-03-2010
Model: Transit mk7
Silnik: 2.2 TDCI/powerbox by dieselexpress.co.uk
Rocznik: 2006
|
Witam
Pytanie czy ktoś może pomóc w objawie dziwnej utraty mocy podczas jazdy powiedzmy że dosyć szybkiej i jak chcę gdzieś podciągnąć na 4-ce na pełnym gazie to właśnie lekko zmula Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie wchodzi w tryb awaryjny, nic się nie zaświeca... Pomaga restart silnika. Mam tuning box i tak podejrzewam że to może to coś nie teges... Jeżdżę już na ustawieniu "4" z dwa lata a gdzieś kiedyś zasłyszałem że po dłuższym przebiegu trzeba przejść na "5" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Taki box : Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tomileejones ; 18-09-2012 o 22:28 Powód: foto |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Moim zdaniem przejście na wyższe ustawienie grozi wejściem auta w tryb awaryjny. Czy przy mocnym depnięciu stuka silnik?
Słabsze wkręcanie się na wyższe obroty w diesli CR to najczęściej wina wtryskiwaczy. Niestety nie znam systemu Denso, ale jeżeli ma on samoadaptację wtrysków (tego nie wiem), to spróbowałbym z odłączonym boxem, ustawionym na 0, wykasować kody (potrzebny fabryczny tester) - niech system wprowadzi nowe w ramach samoadaptacji. Może pomoże, ale może to być już... starość. Najbardziej prawidłowe działanie to byłoby wyjęcie wtryskiwaczy i sprawdzenie ich na stole. W systemie Delphi samoadaptacja działa jak doping - u mnie auto przeżyło w ten sposób drugą młodość. Z drugiej strony dziwne, że chcesz redukować ciągnąć go na obrotach - bo silnik z boxem ma szczególnie podbity moment obrotowy w niższym zakresie obrotów (do 3000) - więc powinien dobrze iść bez redukcji biegu...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 19-09-2012 o 09:48 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-03-2010
Model: Transit mk7
Silnik: 2.2 TDCI/powerbox by dieselexpress.co.uk
Rocznik: 2006
|
Dzięki Wojtku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj ruszałem z bramek i przeciągnąłem go trochę na 4-ce i znowu osłabł delikatnie ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zrestartowałem silnik i dalej normalna jazda ale jak na 5-tym biegu wszedł ponad 3 rpm to włączył się tryb awaryjny i teraz to mi dało do myślenia.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ponowny restart i powrócił do normy aczkolwiek już go nie przeciągałem więcej więcej jak do 3 tys.. Spróbuję odpiąć boxa i sprawdzę co będzie się działo . Dzięki raz jeszcze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ps: Nic nie stuka, wszystko ładnie cichutko działa..
Ostatnio edytowane przez tomileejones ; 19-09-2012 o 19:37 Powód: xxx |
|
|
|