![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Kamil
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 Benzyna
Rocznik: 2008
|
Hej,
Akurat tak się zdażyło, że teraz poranki są zimniejsze i akurat zaktualizowałem oprogramowanie zegarów do najnowszego oryginalnego. Wcześniej wzkazówka temperatury skakała na 60, potem chyba na 75 i przeskakiwała na 90. 90 stopni miała juz po ok. przejechanych 2km ale było dużo cieplej rano (ok 12 st.). Po aktualizacji temperatura jest pokazywana płynnie. Zauważyłem teraz, że samochód nagrzewa się bardzo długo (ale temperatura rano to 0 lub 1 stopień). Jadąc do pracy 12km bez korków i średnio 70km/h osiąga maks 75-80 stopni. Jeśli stanę gdzieś na chwilę lub jadę bardzo wolno to czasem podniesie się do 90 ale jadąc znów spada. Kiedy włączę ciepły nawiem na 3 lub 4 stopień to potrafi spać poniżej 75 stopni (for scan pokazuje taką samą temperaturę jak wskazówka na zegarach). Jestem przekonany, że to termostat ale wolę się upewnić aby nie wydać niepotrzebnie kasy. Jeśli moje przypuszczenia są słuszne jakie wybrać? U mnie są dostępne w sklepie (prócz typowych tanich zamienników) GATES za 35zł, COLORSTAT by Vernet za 40zł i WAHLER za 60zł. Czy lepiej szukać zegoś innego. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 25-02-2012
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 1.8 tdci 115 ps
|
Cytat:
Jednak twoje objawy wskazują na awarię termostatu. Jeśli masz kabel to wrzuć inny soft i zobacz co będzie. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
|
Kup sobie Gatesa i wymień. A drugi kolega, nie cytuj całego długiego postu, jeżeli piszesz od razu pod nim. Zwłaszcza że to jedyny post w całym temacie.
|
|
|
|