![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-08-2009
Model: FORD GALAXY
Silnik: 2,3
Rocznik: 2001
|
Witam kolegów forumowiczów . Mam pytanie dotyczące samodzielnego montażu autoalarmu w Galaxy MK2 . Czy ktoś z Was to robił i wie coś na ten temat . Proszę o poradę , jak się do tego zabrać ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Sharan, był Ford Galaxy
Silnik: TDI AUY był AHU @110KM
Rocznik: VW 2000 był Ford 1997
|
jeśli nie masz pojęcia o elektryce samochodowej to lepiej daj zarobić te 100zł jakiemuś alarmiarzowi. Osobiście zacząłbym od zakupienia szybkozłączek i montarzu czujek ultradźwiękowych. Potem reszta w dowolnej kolejności: zapłon, pompa paliwa, krańcówki - jak masz pełen fis to diody trzeba montować bo przy otwarciu drzwi wszystkie lampki otwarcia drzwi ci się zapalą. Potem podpinasz moduł komfortu aby szybki same się dmoykały przy uzbrojeniu alarmu, zapinasz czujniki ultradźwiękowe i wkodowujesz piloty. Robiłem to 2 lata temu, chyba niczego nie pominąłem. Jakby co jest instrukcja, bez niej nie wiadomo który pin do czego... no przynajmniej ja nie wiedziałem.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Ryszard
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1,9 TDI (AUY)