Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|kujawsko-pomorska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-01-2025, 00:45   #1
jakub.sz
ford::amateur

Imię: Jakub
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180km
Rocznik: 2019
Domyślnie MK5 Wymiana reflektorów na Dynamic Ledy Kujawsko-Pomorskie/Wielkopolskie

Cześć wszystkim!
Dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy Mondeo MK5. Według założeń szukałem auta z dynamicznym systemem ledów, chyba, że trafi się dobra sztuka w fajnej cenie, wtedy zainwestuję w wymianę reflektorów. No i jak możecie się domyślić po tym temacie, trafiła się takowa, a ja szukam miejsca, gdzie porządnie i w rozsądnych, jak na ten temat pieniądzach wymienię w swoim Mondziaku reflektory. Liczę, że ktoś kto zna miejsce lub sam takową modyfikację robił i podpowie, gdzie się skierować. Mieszkam w kujawsko-pomorskim, ale dla dobrego miejsca auto odstawię do Wielkopolskiego czy Pomorskiego.
Liczę na pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

jakub.sz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2025, 10:14   #2
xmen73

Imię: Karol
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wymiana reflektorów na Dynamic Ledy Kujawsko-Pomorskie/Wielkopolskie

Nie chcę wróżyć z fusów , bo sam szukałem takiego z dynamic led lub zwykłe do przeróbki ale to raczej mission impossible ( jak czytałem ) więc szukałem 6 miesięcy aż znalazłem.
xmen73 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2025, 10:53   #3
tomao
ford::expert

Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
Domyślnie Odp: Wymiana reflektorów na Dynamic Ledy Kujawsko-Pomorskie/Wielkopolskie

Cytat:
Napisał xmen73 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mission impossible
Aż tak to nie, ale jest dużo wiązki do dołożenia. Na forum jest nawet temat.
tomao jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2025, 11:03   #4
fatall1ty
ford::average

Model: Fusion
Silnik: 2.0EB + KME Nevo Sky Direct
Rocznik: 2016

Przeciez to nie jest zaden lot w kosmos. Ja 2 lata temu gdy skladalem swojego fusiona to kupilem uzywane reflektory za 1900zl. Calosc wymienilem i zakodowalem sam z pomoca internetu (pomocne bylo ruskie forum)
fatall1ty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2025, 13:08   #5
jakub.sz

Imię: Jakub
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180km
Rocznik: 2019

W temacie już się trochę rozeznałem. Każdy kto interesował się tą modyfikacją wie, że można zrobić ją na 2 sposoby: pierwszy jest ten bardziej skomplikowany czyli fabryczne dynamiczne ledy, a wiec, dodatkowe moduły, czujniki na wahaczach, itd.
Natomiast jest także wersja statyczna do osiągnięcia, ja planuje taką zrobić przynajmniej narazie. Z tego co wiem, wymieniamy lampy i zmieniamy ich typ forscanem.
Wolałbym się upewnić, robił to ktoś? Jak powinna wyglądać procedura? Wtyczki są takie same? Co dokładnie zmieniamy w sofcie?
jakub.sz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-12-2025, 17:13   #6
benio
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009

Cytat:
Napisał jakub.sz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
wymieniamy lampy i zmieniamy ich typ forscanem. ...
Jakub, czy wymieniłeś już te lampy i wystarczyło tylko je zaprogramować FORScan'em ?
benio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania