![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Adrian
Model: S MAX Titanium S
Silnik: 2,0 EcoBoost 203KM PS
Rocznik: 2011
|
![]()
Witam
mam jeden problem z audio w moim S-Maxie, mianowicie port usb w schowku obsluguje bardzo male pojemnosci Pendrive mianowicie w tej chwili 512Mb gdy podlaczam wieksze, radio ich nie widzi... Why!!!!!!!! po drugie "primo": urzadzenie audio przez BT niby widzi urzadzenie i jakies tam utwory ale gdy probuje je odtworzyc to sie wiesza i cisza przeokrutna nastaje... wiem ze moze byc to wina telefonu (Xperaia Z1) ale pytam czy ktos wogole przez BT odtawarza muze z telefonu... Z gory dzieki za wszelka pomoc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
![]()
Stawiam na to, że problemem jest nie pojemność USB, tylko format systemu plików (ntfs lub inny zamiast obsługiwanego fat32).
Moduł BT obsługuje BT audio (streaming). Dla posiadacza USB - niepotrzebne. Możesz przez uSB zaktualizować oprogramowanie modułu, co może poprawić działanie BT audio. Ostatnio edytowane przez weuek ; 24-05-2015 o 23:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Imię: Adrian
Model: S MAX Titanium S
Silnik: 2,0 EcoBoost 203KM PS
|
![]()
dzieki wielkie za info, czlowiek uczy sie cale zycie, sprobuje z tym systemem plikow... jeszcze raz dzienks...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
![]()
To jeszcze dla uściślenia: na fat32 nie robisz (normalnie, bez "tricków") większej partycji niż 32 GiB. Ale i tyle to już jest (niemal) bezkresne morze utworów do wyboru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
|
![]()
Ja mam po aktualizacji. Czytnik z karta 32GB wsadzony i dziala bez zarzutu. BT Audio co chwile mi "cyka" wiec nie używam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Imię: Irek
Model: FORD S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam.
Przeszperałem forum i nigdzie nie udało mi się znaleźć twierdzącej odpowiedzi. Pacjent : s-max Titanium 2.0tdci 2007. Zachciało mi się spotify w aucie i wymieniłem moduł BT na : 8M5T-19C112. Moduł wykryty poprawnie telefon sparowane poprawnie , muzyki z głośników brak , telefon również głuchy ale co ciekawe mikrofon w aucie działa. Próba poprzez ELMconfig zmiany opcji na BT + navi nie pomogło :/ gdzieś wyczytałem , ze trzeba zaktualizować moduł BT ale nie wiem jak się do tego zabrać , auto moje nie posiada USB. Pomocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Do mniej więcej II kwartału 2008 była zakładana w autach instalacja mono do BT/VC a moduł z USB ("112") wymaga instalacji stereo. Od mniej więcej 10 lat kwestia przeróbki szczegółowo opisana na forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
![]()