![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-01-2010
Model: MkVI Ford Fiesta
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2002
|
Zauważyłem, że tarcze hamulcowe w mojej F po przyjeździe są chyba zbyt gorące. Zastanawiam się nad przyczyną . Nie słyszę aby coś obcierało - po prostu moim zdaniem się przegrzewają. Okładziny klocków jeszcze względne. Nic nie piszczy. Może ktoś z kolegów mi w tej sprawie coś zasugeruje. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-10-2007
Model: Fiesta Mk4
Silnik: 1,25
Rocznik: 1997
|
kolego, nie odkryłeś Ameryki, każde auto tak ma, jeśli nawet normalnie zatrzymujesz się i zaraz po zatrzymaniu dotkniesz palcem tarczy hamulcowej, możesz sobie go przysmażyć...
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-01-2010
Model: Vectra A 1.6 ,Focus 1.6,VW T4 2.4d
Silnik: 1.6 1.6 2.4d
Rocznik: 1993 1999 1994
|
wszystko co chodzi i sie obraca ociera mechanicznego w silniku czy tez poza jest pod temperatura pracy a jesli chodzi o tarcze to nawet w WRC sam zobacz jakie maja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.gorące a ty masz poprostu najzwyklej rozgrzana tarcze od jazdy autemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzys
Model: Focus kombi
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 2003
|
Tak jak piszą koledzy tarcza ma prawo być gorąca, a nawet powinna problem będziesz miał wtedy gdy po dłuższej jeździe zagrzeje ci się felga tak ze nie będziesz mógł jej dotknąć wtedy jest coś nie tak jeżeli nic tobie nie szoruje kolo obraca sie lekko to wszystko jest ok
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-12-2007
Model: Ford Fiesta √ι-ק
Silnik: 1753 ccm Diesel + 6 turbosprężarek i klacz ;-D
Rocznik: 1997
|
Bo jeśli felga będzie rozgrzana znaczyć to będzie że zacisk się zakleszczył i koło cały czas hamuje
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-01-2010
Model: MkVI Ford Fiesta
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2002
|
Dzięki za sugestie. Zacisk raczej nie wchodzi w grę. Koła nie szorują więc wychodzi na to, że może zbyt ostro hamowałem. W każdy razie poobserwuję przez jakiś czas czy to się nie nasila. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam
|
|
|
|