Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|dolnośląska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-07-2011, 16:14   #1
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Hamownia we Wrocławiu lub Jeleniej Górze

Panowie - mam wrażenie że gdzieś zdechło mi pare koni albo skróciło mi się o kilka nMetrów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zaczynam szukać przyczyny - w związku z tym pytanie: Gdzie wyhamować auto we Wrocławiu lub w Jeleniej Górze? Pytam o Jelenią bo może będzie taniej, a bywam często.

Ile taka przyjemność może kosztować?

P.S.
Preferuję Jelenią bo wyhamuje od razu drugie mondeo dla porównanania.

Stary 19-07-2011, 19:36   #2
AdamJ.
ford::advanced

Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Hamownia we Wrocławiu lub Jeleniej Górze

Marcin masz na Opolskiej JETRONIC czy jakos tak.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

kolega płacił teraz za chipa w Golfie V z hamowaniem itp 1000zł
podobno hamowanie kosztuje koło 200zł, ale nie wiem dokładnie.

Może przez te wtryski coś zamuliło? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
AdamJ. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2011, 21:30   #3
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Hamownia we Wrocławiu lub Jeleniej Górze

Hej,

No właśnie raczej nie bo wcześniej miałem tak samo ale jakoś nie przejmowałem się tematem (porównuję z samochodem ojca który jest "taki sam" a mocniejszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

Widzę hamownia to droga zabawa :/

Problem w tym, że nie chcę szukać dziury w całym nie wiedząc czy mam tyle mocy co trzeba czy nie. Mojego ojca auto jest ewidentnie mocniejsze ale może dlatego, że jest po wymianie silnika i większości tego co jest pod maską. Jednak to by raczej nie wygenerowało dodatkowej mocy, a jedynie przywróciło poziom 130. Co dalej oznacza, że ja mam raczej mniej niż powinno aniżeli ja tyle co fabryka dała, a mój ojciec więcej niż fabrycznie. Jak dla mnie różnica na oko to 15-20 KM, a to już nie mało. Chciałbym jednak to zweryfikować, a nie teoretyzować. Rzecz w tym, że "wyhamowanie" dwóch aut to będzie droga zabawa jak tylko w celu sprawdzenia który ma ubytek, a który nadmiar mocy...

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 19-07-2011 o 21:59
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2011, 09:59   #4
JuVeNaY
ford::amateur

Model: MK3 Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2004
Smile Odp: Hamownia we Wrocławiu lub Jeleniej Górze

w Kłodzku podobno świeże hamowanie można zrobić ProAuto chyba sie nazywa . tanio :d
JuVeNaY jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-08-2011, 21:36   #5
cz_ort
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
Thumbs up Odp: Hamownia we Wrocławiu lub Jeleniej Górze

Cytat:
Napisał metmusic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie - mam wrażenie że gdzieś zdechło mi pare koni albo skróciło mi się o kilka nMetrów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja proponowałbym najpierw poszukać ew. przyczyny spadku mocy w Twoim aucie.
Ja miałem ostatnio taką akcję u siebie i po przeczyszczeniu przepływomierza parametry wróciły do normy, turbinka gwizda aż miło, zmierzone ciśnienia pokazują wartości prawie fabryczne.
Równie dobrze możesz mieć coś banalnego: pęknięta rurka odpowietrzenia turbiny, albo zabrudzony filtr powietrza lub uszkodzoną pompę wtryskową lub padniętą turbinę... Szukaj. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz i usunięcie usterki nie będzie kosztowne. Powodzenia
cz_ort jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania