![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-01-2008
Model: yyyyyyyyy
Silnik: yyyyyyyyyy
Rocznik: yyyyyyyyyy
|
Witam,
szykuje mi sie wymiana przegubu krzyzakowego "krzyzaka" przy skrzyni biegow, mechanik stwierdzil ze tego nie ma i tzreba do serwisu szukac czesci.. moze ktos w necie natrafil na to ? bo ja nie moge znalezc, wyglada to mniej wiecej tak jak tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jeszcze jedno pytanie, "skarzylem" sie dla mechanika, ze mam luz na kierownicy, luz jest tez na lewarku, czy ten przegub skasuje oba luzy ? ze luz w kierownicy to mozliwe ale czy aby na pewno w lewarku.. ? Ostatnio edytowane przez d4nny ; 19-03-2010 o 18:58 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MKI
Silnik: 1.8 TD 90KM
Rocznik: 4.1995
|
Wyżej wymienionych luzów nie skasujesz zmieniając przegub!!! Możesz skasować jedynie chrupotanie, pukanie lub drżenie silnika.
Kolego, piszesz o przegubie przy skrzyni, a dajesz link krzyżaka kolumny kierowniczej??? Co w koncu chcesz wymienić??? Czytając Twój post myślałem że chodzi Ci o mniej więcej coś w tym stylu : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
chce wymienić "krzyżak" przy skrzyni, wyglada on identycznie jak ten co pokazalem
moze dla jasnosci napisze wiecej, nie jestem mechanikiem dlatego do niego jezdze, powiedzialem ze jest straszny luz na lewarku zajrzal pod auto i mowi ze krzyzak + uszczelki do wymiany, zawolal mnie do kanalu i pokazal ze ten caly przegub jest rozchlapany a powinien byc sztywny, jest to przegub idacy od lewarka do skrzyni biegow, podlaczony jest drazek do niego, co mam wiecej napisac ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MKI
Silnik: 1.8 TD 90KM
Rocznik: 4.1995
|
Aaaa, już teraz wiem o co biega Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.To się nazywa drążek zmiany biegów i chyba sam krzyżak jest nie do kupienia. Każdy stara się łatać to co ma lub wymiana na używkę.
Chyba bediesz musiał kupić coś w takiej postaci: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-03-2010
Model: transit
Silnik: 2,5 D
Rocznik: 1996 max
|
Co nie zmienia faktu, że luzu na kierownicy nie zlikwiduje wymiana drążka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
wybierak wymieniony został przed świętami wraz ze sprzęgłem, wybierak kupiłem na Allegro za 30 PLN, stan idealny błyszczące drążki, jakby auto przejechało kilkadziesiąt km, za wymiane gościu skasował 40 PLN - nie mało no ale tudno, ja nie mam dostepu do kanalu.. wazne ze jest już okay Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|