![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-04-2009
Model: Mk3
Silnik: 1.1
Rocznik: 1991
|
Witam. Mam problem ze wskaźnikiem paliwa (jak wielu fiestomaniaków). Problem mój jest dość dziwny, ponieważ najpierw wymieniłem sam wskaźnik razem ze wskaźnikiem temp silnika. Ten element chyba działa dobrze, ponieważ po odłączeniu kabelka od pływaka wskazówka całkowicie opada a po podłączeniu i przekręceniu kluczyka podnosi się do połowy. Problem w tym, że wskazówka niezależnie od zatankowania trzyma się w granicach połowy( po wlaniu 10litrów ruch nieznaczny o kilka mm do góry). Sam pływak także był wymieniany, i zachowuje się on identycznie jak wcześniej tzn ciągle malutki zakres wskaźnika. Dodam jeszcze, że przy gwałtownym hamowaniu wskazówka wędruje o dobry centymetr do góry. Wydałem już na to sporo kasy (pływak i wskaźnik) a ciągle zero efektów. Proszę o rady jak to naprawić. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2006
Model: MK 3.5 MK5
Silnik: 1,1i 1.8TDDI
Rocznik: 1995 2002
|
przyzwyczaić się do tego
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-12-2007
Model: Ford Fiesta √ι-ק
Silnik: 1753 ccm Diesel + 6 turbosprężarek i klacz ;-D
Rocznik: 1997
|
też tak mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko w moim przypadku ma to humoru raz mam połowę baku raz rezerwę w zależnosci po jakiej drodze jadę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. byś musiał chyba wymienić wszystko na nowę w baku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-04-2009
Model: Mk3
Silnik: 1.1
Rocznik: 1991
|
ze wszystkim sobie jakoś radzę w tej fieścinie ale na ten wskaźnik już mi braknie sił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za "pocieszenie" pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-12-2007
Model: Ford Fiesta √ι-ק
Silnik: 1753 ccm Diesel + 6 turbosprężarek i klacz ;-D
Rocznik: 1997
|
to sobie licz z proporcji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja na oko wiem że jak wleje 10 l to przejadę 160 km w miescie
|