![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-03-2010
Model: Ford Transit
Silnik: 2.2
Rocznik: 2016
|
Witam
Mam pytanie, padła mi uszczelka pod głowicą w moim fusionie, dałem autko do mechanika wymienił uszczelke oczywiście głowica była na planowaniu i sprawdzeniu szczelności przy okazji wymieniłem rozrząd i pompe wody, po naprawie zrobiłem 130km równo i uto zaczęło mi gasnąć gdy zrzucam je z biegu na bieg jałowy. co to może być??? podpowiecie mi co to jest??Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
|
Może nie być związane z naprawą.Pełno jest postów o braku wolnych obrotów.Radził bym podłączyć auto pod komputer u autoelektryka.
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dziwne jest tylko to że tak dzieje się tylko podczas wysprzeglania z biegu normalnego na bieg jałowyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jednocześnie hamowania. Jak stoję normalnie na odpalonym silniku na biegu jałowym to jest GIT.Trzyma wtedy równo obroty.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Autko było na warsztacie w sobotę i okazało się że były jakieś błędy na komputerze , mechanik je skasował i już wszystko działa tak jak powinno być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tak jak pisałeś żeby je trochę pokręcić do wyższych obrotów to robiłem już tak od razu, sprawdzałem czy na postoju też tak się będzie działo i wszystko było ok , tylko gasło w trakcie jazdy.
|
|
|
|