![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-04-2010
Model: Fiesta
Silnik: 1,8 Diesel
Rocznik: 1996
|
Witam! Mam taki problem że podczas jazdy dodawania gazu skręcania coś mi drży i strasznie puka po lewej stronie kokpitu. To jest najprawdopodobniej jakiś plastik. Piszę ten temat gdyż może ktoś się z tym spotkał i uchroni mnie to przed rozbieraniem całej deski rozdzielczej...Spotkałem się z podobnym tematem w fordzie mondeo i znalazło się rozwiązanie więc może dla mojej fiesty też się znajdzie. Liczę na waszą pomoc ...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-07-2009
Model: PASSAT B8 + VOLVO V40
Silnik: Klekoty po dwa litra
Rocznik: XXI w.
|
Samochód nie jest nowy , nie wiem ale to mocno słychać ?? może sobie darować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to nie jest nówka z salonu że plastyki nie chodzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-01-2010
Model: Vectra A 1.6 ,Focus 1.6,VW T4 2.4d
Silnik: 1.6 1.6 2.4d
Rocznik: 1993 1999 1994
|
ile bedziesz razy sie pytał o drżenie?bo to juz drugi temat taki samGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-01-2010
Model: MkVI Ford Fiesta
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2002
|
Powód może być prozaiczny. U mnie też coś drżało. Pukałem we szystkie platiki, nadsłuchiwałem i nic to nie pomagało. Niby wszystko było sztywne i nie powinno dawać żadnych odgłosów a mimo to przy określonych obrotach znowu sie coś odzywało, tak jakby plastik. Otworzyłem poktywę silnika, przesunąłem o drobinę linkę w prowadnicy od cięgła otwierania pokrywy i.......wszystko ucichło. Od tamtej pory już kilka razy to raz się pojawia ten odgłos to znowu milknie. Dałem sobie z tym spokój bo powodem może być jakaś pierdoła, którą niestety trudno jest zlokalizować. Ale ty być może wytrwale poszukując dojdziesz, czego ci życze i pozdrawiam
|
|
|
|