![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 05-03-2007
Model: Mondeo mk5 Vignale
Silnik: 2,0 ecoblue AWD
Rocznik: 2020
|
Chcemy czy nie, po żałobie wszystko zacznie wracać do normalnego trybu pracy, do tego wydarzają nam się wybory prezydenckie. Komorowski jako kandydat miał duże szanse na zwycięstwo ale z Lechem Kaczyńskim. Co jeśli Jarosław postanowi w imię "..."(wypełnić samemu) samemu wystartować w wyborach prezydenckich? Czy na fali rozpaczy części społeczeństwa wcześniej niekoniecznie przychylnego PiS i Lechowi Kaczyńskiemu po Lechu nie nabędzie sporego elektoratu?? Wówczas Komorowski mógłby się okazać kandydatem ze zbyt małą siła przebicia. Ryzyko dla PO za duże. Czy wtedy Tusk będzie musiał zweryfikować poprzednią decyzję o niekandydowaniu i wystartować w wyborach z ramienia swojej partii?? Nie wiem jak tu z tematami politycznymi bo wcześniej nie miałem okazji sprawdzić, więc zapraszam zainteresowanych do dyskusji.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo Mk IV
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2010
|
wg mnie Jarosław nie ma szans. Żałoba żałobą, ale nasze społeczeństwo głupie nie jest i wie dobrze że to oszołom i kompletnie nie nadaje się na prezydenta. Poza tym, on jest kawalerem. Kto to widział prezydenta bez pierwszej damy (jaka by ona nie była). Chyba że się na szybko ożeni ze Szczypińską.
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: Focus
Silnik: 1,8 16V+LPG
Rocznik: 1999
|
To, co się dzieje teraz pokazuje, że wszystko jest możliwe, ja bym nie skreślał Jarosława z listy kandydatów. Są duże szanse, że starsza część społeczeństwa pójdzie głosować właśnie na niego.
|
|
|
#4 |
|
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
a ja sie modle ze prezydentem nie zostanie nikt z PO , wtedy beda wszystie pomysly swoje pchac. Wprowadzanie takich glupot jak akcyza na prad , no to akurat im sie udalo.
oczywiscie to ze komorowski juz w kilka dni przyjal 5 ustaw 2 rozporzadzenia , tlumacza ze one juz lezaly.... "Żałoba żałobą, ale nasze społeczeństwo głupie nie jest" No niestety wloze kij w mrowisko i sie z tym nie zgodze. U nas wiekszosc zaczyna przypominac debilnych amerykanow. W telewizji tak powiedzieli to tak jest. malo kto juz ma jakies swoje zdanie , tylko kazdy pierdzi to co w telewizji mowia. Nie chodzi mi tutaj odnosnie wyborow ale naprawde polska cofa sie i narod tez. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Zarejestrowany: 05-03-2007
Model: Mondeo mk5 Vignale
Silnik: 2,0 ecoblue AWD
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
wydaje mi się, że z PiSu tylko ziobro miałby jakiekolwiek szanse do walki o fotel prezydenta, osobiście wolałbym Komorowskiego i mam nadzieję, że w drugiej turze będzie ktoś z SLD i PO. żeby przypadkiem naród ponownie nie popełnił tego błędu co 5 lat temu [prawie] i żeby nie przyszło znów nam się wstydzić za prezydenta nieznającego własnego hymnu, że o innych sytuacjach w życiu publicznym nie wspomnę jak - spieprzaj dziadu itd. Bo co nam po tym, jak 2 lata później były ponowne wybory i wyszło że wcale PiS nie był taki fajny [skoro przegrali]. z obecnych partii i polityków stawiam na PO i komorowskiego. patrząc na tych którzy maja realne szanse na zwycięstwo.
Lechu był jaki był, ale potrafił odpuścić i ugryźć się w język, Jaruś już taki nie jest, zawiść bije od niego pełną parą, a absurdalne argumenty odkąd jest w opozycji przeciwko rządowi są żałosne i nie pokrywają się kompletnie z tym co myślą ludzie i jak oceniają nas obecnie inni przywódcy na świecie. Choćby wyróżnienie dla Jacka Rostowskiego. A w PiS? Było coś? mundurki, teletubisie, artur borubar, spieprzaj dziadu i amnestia maturalna, do tego wszystkiego agresywna polityka wobec rosji i innych. Rozgrzebywanie niepotrzebnych rzeczy, które nie mają wpływu na przyszłość a zajmują się nimi wszyscy w PiS. Oby Jaru nie wyskoczył z hasłem kampani "jako brat bliźniak wiem dobrze jak dopełnić woli brata, by w kraju było lepiej".
|
|
|
#7 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-02-2010
Model: Ford Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Co do samych wyborów obawiam się że Jarosław wystartuje i na idei "Mesjanizmu" ma szanse wygrać - do tego starsze społeczeństwo może pomyśleć "brata stracił w ogromnej tragedii, mama chora - a niech ma-zagłosuje na niego" tego się bojęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
A może jest okazja aby ich rozpędzić wszystkich w diabły, tylko co potem?JAk patrzę na polityków dostaję białej gorączki - za naszą kasę.
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-03-2005
Model: Focus , Suzuki DL 650 V-Strom
Silnik: 1,6 , 650
Rocznik: 1999 , 2005
|
Proszę o panowanie nad słowami,szczególnie tyczy się to tomiscorpio,możesz mieć swoje zdanie o kimś ale wyraż to w cywilizowany sposób! Dyskusja ma być na poziomie albo temat wyleci
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
oczywiscie jak zwykle .... to nie wiem jak inaczej tego goscia okreslic.
Glupi nie , bo on nie jest ,ze wiedzy nie posiada. czyli dobra nie wazne. uwazam ze wszyscy jestesmy ludzmi i powinnismy sie milowac. Niech wygra lepszy. obojetnie czy z PO PIS SLD itp itd kazdy jest godzien byc prezydentem , zapewne kazdy bedzie dbal o nasz kraj jak najlepiej. Pozdrawiam . |
|
|
|