![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: grzesiek
Model: smax
Silnik: 2,5 t
Rocznik: 2006
|
witam kupilem interfejs OBD2 i nie wykrywa mi samochodu ?? wtyczka pasuje ... a nie dam rady połączyc go z laptopem...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2005
Model: Focus , Suzuki DL 650 V-Strom
Silnik: 1,6 , 650
Rocznik: 1999 , 2005
|
I nie podłączysz,z tego co wiem to ani moj ani Twój nie mają OBD2
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Byl ostatnio temat i ku mojemu zdziwieniu kolega polaczyl sie z TDDI z 99 czy 00 przez mobidyc od Viakena, soft Formidable.
Niestety moj nie dzialal na zadnym Fordzie wiec odeslalem i nie moge sie wypowiedziec. Ja myslalem nad VCM lub WDS, ale bez licencji i dostepu do serwera kodowanie sprowadza sie do minimum, a licencja jest za droga nawet na sredni zaklad. Potem polecono mi FLY 108, ale nie znalazlem nikogo kto moze powiedziec co dokladnie potrafi ta skrzynka, a Chinczykom na slowo wierzyc nie mozna. No i teraz sam juz nie wiem, ale mimo malych mozliwosci kabel od Viakena wydaje sie oferowac najwiecej za te pieniadze. Uwaga tylko na kabelek F-Super, bo mimo, ze wyglada prawie identycznie to sie nie laczy! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-02-2010
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDI 90KM
Rocznik: 1999
|
Witam, może ktoś wie jak to rzeczywiście jest z tym interfejsem diagnostycznym? Mam focusa 1,8 tddi z końcówki 99r i do tej pory nie wiem jaki interfejs na 100% do niego podejdzie? w jakim standardzie: szyna CAN, OBD2 lub EOBD? Na allegro jest coś takiego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jak myślicie???
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-11-2007
Model: Focus I kombi
Silnik: 1,8TDDI
Rocznik: 2000
|
Do Gienioo88 - a wgrałeś sterowniki do interfejsu??
Jak masz wgrane sterowniki to pokombinuj w programie ze zmianą szybkości transmisji. Jeszcze jedna rzecz ważna to program przez jaki się łączysz bo nie wszystkie freeware się łączą z tymi focusami. |
|
|
|