![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-02-2012
Model: SCORPIO
Silnik: 2.0
Rocznik: 1990
|
Witam te forum jest naprawde dobre, przejzalem pare tematów które dotycza naprawy scorpio i które mnie dotyczyly i zrobili mi mechaniki a tu byly odpowiedzi na moje pytania ale mniejsza o to ; )
Chciałbym się zapytać was jako mechaników, fanów motoryzacji bo mam scorpio 1990 i chcialbym wymienic amortyzatory,sworzen z przodku, koncówki jak to nazwał mechanik w ogólę chodzi mi o zawieszenie bo dupa mi troche skacze ostatnio mnie nawet policja zatrzymala hehe z tego powodu bo jechali za mną ; ) Patrzyłem na allegro to te wszystkie czesci sa drogie ale całe auto jest tanie powiedzmy czasami nawet sie trafia za 1000 zl i kupic takie i zamienic wszystko co bedzie mi potrzebne i po miesiacu sprzedac na złom na złomie by dali ze 600 zł bo to ciezki samochód??i przy okazji wziął bym zbiorniczek do spryskiwaczy przyciski do szyb jakis tam akumulator moze bedzie lepszy od mojego. Co wy na to ?? czy to bedzie sie oplacalo czy te czesci beda dobre jesli maja 20 lat?? czy w ogóle wybic ten pomysl sobie z głowy ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
nie beda.
mam nowe amorki do twojego, BOGE oddam za 150zł 2 szt.
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: RAFAŁ
Model: SCORPIO 92-94 R.sedan błękitna perła
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1993
|
co do pomysłu kupna drugiego na części to zależy od ciebie ja bynajmniej kupiłem 2 autko żeby przełożyć silnik ale tylko dlatego że silnik był perełka po 80 tys. tylko a reszte sprzedałem na allegro a budę na złom to już decyzja należy do ciebie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-09-2004
Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line
|
zaniedbania kosztuja i tak wlasnie jest w twoim wypadku
nowe czesci do tego modelu wcale nie sa drogie Rafal zaproponowal ci nowe amory,reszta czesci kup na allegro,w sklepie netowym,szczegolnie,ze duzo tego nie ma jezeli chodzi o zawias,a kupujac auto na czesci ,to po 20 latach nie spodziewaj sie,ze trafisz w stanie perfekcyjnym zdarzaja sie,ale za 500 zl go nie kupisz ja bym sobie odpuscil znajdz dobrego mechanika do tego auta i zadbaj o nie,a bedzie sluzyc |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: MAREK
Model: mk-4,black panter
Silnik: 1600,125KM
Rocznik: 2009
|
Chłopie weź no popraw tytuł bo aż bolą oczy.
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-02-2012
Model: Mk1
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1991
|
Kolego, Scorpio to wyjątkowy samochód dla wyjątkowych ludzi. Nie żałuj mu kasy na nowe części a będziesz szczęśliwym człowiekiem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-02-2012
Model: SCORPIO
Rocznik: 1990
|
Dziekuje wszystim za odpowiedzi, przepraszam za niewyrazny tytul ; p
Macie Racje odpuszcze se kupienie starego auta tylko doloze do tego nowe czesci. Wyniesie mnie to pol wartosci samochodu ale co tam ; p Wiem, że scorpio to wyjatkowy samochód bardzo go lubie i musze wam powiedziec jedna rzec dwa lata temu wszedlem w biznes w którym trzeba bylo wejsc własnym samochodem tygodniowo ok 300-500km i ze znajomym weszlismy w to, balem sie bo nie mialem robionych hamulcow i strasznie mi bila kierownica ale znajomy mechanik mowil ze napewno hamulce zrobilem ponad 500 zł to i pozniej bylo ok i tak jezdze juz od dwoch lat wymienilem przez te dwa lata przeglub, swiece, kable, kopulke,sprezyne,troche trzeba bylo pomalowac itp. starałem sie zeby naprawa miesiecznie nie przekraczala 100 zł czasem nawet pare miesiecy nic nie robilem hehe i wlasnie przyszedl czas na zawieszenie jesli policja jedzie z tylu i mowi ze tyl siedzi to juz chyba pora Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wspomnialem o znajomym ma golfa i on juz dawno w walil w naprawy wiecej niz wartosc samochodu mlodszego od mojego z 7 lat hehe ; ) Scorpio jest idealny na trasy i nie uwazam ze to zlom mimo wieku i w ogóle, duzy fiat, polonez juz dawno by przestal jezdzic hehe ale najlepsze jest to ze nigdy nie widzial garazu a zawsze odpali na dotyk bez gazu. Chyba sie troche rozpisalem ale musialem pochwalic ten samochód ; D |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-09-2004
Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line
|
albo sie zakoc***esz i ladujesz kase wiadrami albo rzucasz w diably i jezdzisz swetrem( i tez ladujesz kase)
a potem kupujesz drugie z mocniejszym silnikiem i pakujesz kase w dwa scorpiony |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Fiesta ST
Rocznik: "12
|
a potem ladujesz w te dwa wszystką wolną kase, dokupujesz trzeciego i nie wychodzisz z garazu...skąd ja to znam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|