![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-01-2008
Model: S-Max
Silnik: 2,0 diżel
Rocznik: 2009
|
Witam
Co sadzicie o tym programie. Może ktos próbował już drążyć ten temat... a może to tylko sciema, żeby nas naciągnąć. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Aveo
Silnik: 1.2 16v
|
Ja bym się temu przyjrzał bliżej, tzn konkretnym warunkom, zakresowi gwarancji (jak taki długi okres to epwnie milion rzeczy które jej nie podlegają...) Wątpie zeby np. wtryskiwacze w dieslach czy dwumasówki objęli gwarancją
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Nawet jesli wyłącza te najbardziej "bolesne" awarie to i tak wydaje mi się, że za tak niewielka kasę warto zainwestować. Zawsze to jakiś punkt wyjścia w razie awarii, żeby się z ASO potargować.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Aveo
Silnik: 1.2 16v
|
A jeśli kupię używane auto bez historii serwisowej w ASO to jest tak jak w reklamie, czyli mogę z tego skorzystać?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-11-2008
Model: Galaxy MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
tak, musisz tylko zapłacić za "przegląd"
Ale przemyśl sprawę.. z całej tej gwarancji wyłączone jest chyba wszystko co może się zużyć i tak na prawdę to w tej cenie dostajesz jedynie holowanie do najbliższego ASO fordowego... (które już cię skroi jak należy) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (to tak jak "100 lat gwarancji" na szczelność korpusu kranu które swego czasu dawała Krakowska firma FAK) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-07-2009
Model: s-max
Silnik: 2,0
Rocznik: 2006
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCi 140km
|
W jednym z ostatnich AŚ było o gwarancjach i nie wygląda to za ciekawie, przedłużona gwarancja to nic innego jak wykupiona polisa w zewnętrznej firmie. Zanim się na to zdecydujesz sprawdź listę wyłączeń... w razie awarii to nie kopiesz się z aso tylko z ubezpieczycielem a z nimi nie tak łatwo wygrać...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
No i zaszalałem... przy okazji przeglądu postanowiłem zainwestowac niecałą stówkę i wziąłem Gwarancję 12. Ze względu na jasną historię serwisową przegląd wstepny był gratis. Umowa jest zawarta z dealerem a nie Towarzystwem Ubezpieczeniowym więc pośredników brak. Analizując załacznik do umowy mogę smiało stwierdzić, że jednak nie wszystkie podzespoły, które teoretycznie mogą polecieć są wyłaczone. Gwarancja obejmuje m.in. kolo 2-masowe, alternator, rozrusznik, pompę wtryskowa i podciśnieniową. Za 7,50 zeta średniomiesięcznie wydaje się to jednak dobry deal.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
w benzyniaku chyba nie warto, ale w przypadku diesela (a takiego mam od wczoraj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) raczej tak, więc zdecyduję się na to
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
![]() Imię: Zbyszek
Model: S-Max/Fusion
Silnik: 2,0/1,6
Rocznik: 2009/2007