![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#281 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 09-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
![]()
Poległem :|
Mam: - c-max 2005 2.0tdci ghia z czujnikiem deszczu, zmierzchu (oczywiście przełącznikiem z poz. auto) - przekażnik 2w93 I tak; przełącznik oczywiście w trybie AUTO 1) Sytuacja wyjściowa - bez przekaźnika i bezpieczników 45 i 71 oczywiście jak jest jasno nic się nie świeci, jak jest ciemno świeci się wszystko jak trzeba (mijania, wnętrze, tablica itp) 2) Bezpiecznik 45 i przekażnik - nie ma różnicy poza tym, że jak jest jasno to świecą się pozycyjne 3) bezpieczniki 45 i 71 i przekaźnik. Tu jest zabawa. Przełącznik świateł na pozycyjne lub mijania powoduje tak jakby kluczyk był w pozycji 2, przełączenie na auto powoduje to co punkt wyżej. Najfajniesze jest to, że mając przełącznik świateł na trybie pozycyjne lub mijania nie można zgasić silnika (można sobie nawet kluczyk wyjąc), po tym jak wyłącze światła silnik normalnie gaśnie. Pytanie o mostek 1-26 tam jest cholernie ciasno - jak się do tego dobrać? Nie wydaje mi się, żebym go miał. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-12-2011
Model: S-Max
Silnik: 2,0 tdci 180
Rocznik: 2017
|
![]()
W moim aucie (grand c-max 2011 titanium) światła w trybie "auto" nie gasną nawet w słoneczny dzień. Nie ma możliwości poruszania się bez świateł. Jaka to może być przyczyna?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#284 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 28-03-2011
Model: C-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007
|
![]()
No to koledzy i ja prosze o pomoc. Wszystkie zdjęcia jakie widze to c-maxy przed liftem. A co powiecie i co doradzicie w kwestii i wyboru świateł LED i miejsca ich montażu. C-max z roku 2007 z lampami ksenonowymi. Mam również w lampie nad soczewką i światłem długim, długi , fabryczny pasek led przez całą lampę, który zastępuje żarówki postojowe. I teraz pytanie. Czy ten pasek może służyć jako światła dzienne, czy montujemy osobne ledy (ale gdzie, auto jest po lifcie, ma równiez halogeny). Nie widziałem na forum żeby ktoś zamontował w aucie po lifcie świateł i w którym miejscu. Jeśłi ktos to robił prosze o fotki, ewentualnie o namiar do jakiegoś dobrego fachmana w okolicach Katowic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-08-2011
Model: Ford Grand C-MAX
Silnik: 1.6 Ecoboost 150km
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#286 |
ford::professional
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
![]()
Ponieważ już zrezygnowałem z pomysłu podłączenia ledów z użyciem czujnika zmierzchowego i wiem, że NIE DA SIĘ podłączyć ich tak by na "0" nic nie świeciło, to z racje tego, że laik jestem, czy mógłby ktoś z kolegów napisać mi dokładnie (najlepiej jakieś zdjęcie) jak podłączyć w komorze silnika (zakładam, że w skrzynce z bezpiecznikami) ten mój zestaw do ledów?
Muszę podłączyć 3 kabelki, napięcie, masę i sterowanie z pozycji. Będę wdzięczny za łopatologiczny opis :-) Wprawdzie to wątek dla c-max'a a ja mam mondeo mk.4 ale widziałem, że tu spece nie tylko z wiedzą z maxa są :-)
![]() |
#287 | ||||
![]() Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#288 |
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: C-Max
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2005
|
![]()
Panowie podłączę się z pytaniem..
Mam ksenony i zrobione światła do jazdy dziennej (przekaźnik + bezpiecznik). W dzień palą mi się tylko ksenony (niżej niż w opcji jako światła mijania). Problem jest taki, że jak pale silnik w trybie auto to niekiedy ksenon potrafi zgasnąć i dopiero wyłączenie świateł i ponowne załączenie uruchamia palnik. Dodam, że mam nowe palniki i dobry aku. Kiedy włączę światła po odpaleniu silnika 100na100 zapalą się oba ksenony. Może ktoś podpowie. Nie po to robiłem sobie funkcje auto żeby przełączać światła przełącznikiem..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
![]() Cytat:
![]() Ostatnio edytowane przez PAFFCIO ; 13-06-2012 o 16:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
![]() Imię: Michał
Model: Focus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam.
Odgrzebię trochę temat. Jestem świeżym posiadaczem Focusa C-Max'a 2004 roczek. Mam funkcję AUTO przy włączaniu świateł. Da się ja przełączyć tak żeby w dzień odpalała tylko światła diody do jazdy dziennej a po zmierzchu normalne mijania? Lakonicznie mówiąc. Odpalam auto w dzień na pozycji AUTO i zapalają się diody do jazdy dziennej a nie światła mijania? Co powiecie na taki bajer, trochę kosztowny ale lepiej to wygląda niż doczepione do zderzaka światła do jazdy dziennej. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
|
Tagi |
c-max drl , c-max światła dzienne |
|
|