![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#371 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Po kolei: 1) po pierwsze ELMconfigiem (lub komputerem serwisowym w ASO) trzeba wyłączyć światła skandynawskie - polega to na zaznaczeniu opcji, że zainstalowane są światła automatyczne. 2) Wyjąć bezpieczniki F45 i F71 - oba (F71 powoduje, że świecą z dziennymi pozycyjne - jest to w świetle przepisów zbędne, F45 powoduje, że dzienne są także na pozycji świateł parkowania - jest to mylące). 3) założyć przekaźnik. Po takiej operacji (pod warunkiem, że zwora C96:1 - C96:26 na prawdę jest założona) światła będą świeciły tak: W pozycji 0 włącznikia świateł - nic W pozycji AUTO: dzień - tylko światła mijania bez pozycyjnych i tablicy rozdzielczej jak zadziała czujnik zmierzchu - automatycznie zwiększą jasność światła mijania i włączą się pozycje z tablicą. Warto najpierw precyzyjnie opisać co się ma, to wtedy prościej można coś podpowiedzieć...
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 19-09-2012 o 16:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Focus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#373 | |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 31-08-2012
Model: Mondeo
Silnik: 1.5 165KM
Rocznik: 2018
|
![]() Cytat:
Jako, że jestem świeżym posiadaczem autka (Galaxy 2008 do tygodnia), nie bardzo wiem jak zrobić abym miał światła do jazdy dziennej. Jakoś również nie znalazłem szczegółowego opisu - było coś o przekaźniku, ale czy podejdzie to również pod mój model i rocznik? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ogólnie ideałem byłoby jakby światła włączały się jak powyżej lub ewentualnie w dzień mogą się świecić wszystkie ale żeby nie przyciemniała się deska rozdzielcza, ponieważ to jak już zauważyłem jest denerwujące. W mojej Vectrze wystarczyło, że wszedłem w oprogramowanie i zaznaczyłem odpowiednią opcję, bez żadnych bezpieczników, przekaźników, zworek. Czyli co po kolei musiałbym zrobić aby mieć światła dzienne? Z poniższego foto wynika iż mam bezpiecznik nr F45, tak? Gdzie znajdę bezpiecznik F71 i zworę C96:1 i C92:26? - W skrzynce pod kierownicą - tam jeszcze nie zaglądałem? Gdzie włożyć przekaźnik i jak go zdobyć? Może nieco poza tematem w tym wątku ale gdzie mogę zdobyć coś w rodzaju VAGa do Forda (sprawdzone działanie) i jakie są tego orientacyjne koszty? Program, z tego co się zorientowałem to chyba ELMConfig, tak? Jak jest funkcjonalność tego (odczyt błędów, konfiguracje auta)? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za wszelkie informacje będę wdzięczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#375 | |
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: C-Max
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2005
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 31-08-2012
Model: Mondeo
Silnik: 1.5 165KM
Rocznik: 2018
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 25-09-2012 o 11:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
![]()
A u mnie xenony w opcji "dzienne" pozycjonują się prawidłowo, czyli jest pojedynczy ruch w dół i podwójny do góry. Natomiast zgadza się, że nie działają spryskiwacze oraz doświetlanie zakretów. Widać po kilku latach przemysleli koncepcję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
ford::amateur
![]() Imię: waldek
Model: focus c-max
Silnik: 1.6 disel
Rocznik: 2011
|
![]()
C-MAX mam 2 m-c i czy można włączyć światła dzienne w moim autku ,poproszę o jakieś wskazówki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
![]() Imię: Michał
Model: Focus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
Ok wszyscy tutaj piszą o tym jak uruchomić. Ja mam pytanie Jak zdiagnozować czy czujnik ZMIERZCHU/DESZCZU działa prawidłowo? Jak się dobrać do tego? Jak zdemontować lusterko itp itd. Są gdzieś jakieś opisy fotki instrukcja krok po kroku ? ? ? ? ? ?
![]() |
|
Tagi |
c-max drl , c-max światła dzienne |
|
|