![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#381 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-03-2010
Model: C-Max Titanium
Silnik: 1,6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2012
|
![]()
Czy chcąc mieć światła dzienne trzeba grzebać w elektryce?
Jakoś nie chcę nic zmieniać jak mam samochód na gwarancji. Obecnie jakoś nie mogę zauważyć różnicy w działaniu oświetlenia nawet jak zmieniam położenie przełącznika z "zera" na "auto". 1. Każde otwarcie samochodu pilotem - załącza na chwilę światła tylne i pozycyjne 2. każde otwarcie drzwi lub bagażnika - załącza światła tylne i pozycyjne 3. włączenie zapłonu - załącza światła tylne i mijania, nie mam możliwości wyłączenia świateł Czy jest możliwość takiego ustawienia, żeby oświetlenie zewnętrzne włączało się dopiero po włączeniu zapłonu? Może nie mam nic przeciwko temu oświetleniu - zastanawiam się tylko czy w zimę nie ma problemu z akumulatorem. Próbowałem różnych ustawień w komputerze, ale jedyną różnicę jaką zauważyłem to możliwość dłużej palących się świateł mijania po zamknięciu samochodu pilotem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Focus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
A ja uparcie wrócę do wątku. Trochę czasu minęło. Czy jest możliwość taka że po włożeniu przekaźnika org z ford'a i bezpieczników 45 i 71(przed FL) czujnik zmierzchu działa ale....w dzień(słoneczny) mam całkowicie wyłączone światła jak zasłonie go ręką włączają się wszystkie, tzn czujnik odbiera to jako noc.
I tutaj moje pytanie, czy do tego żeby w dzień świeciły tylko przednie potrzebny jest ten przewód co o nim już tutaj było pisane, czy może przyczyna jest inna? np. odłączyć aku i zresetować komputer? W GEM mam zaznaczone tak jak już było na kilku fotkach też podanych w wątku.
![]() |
#383 | |
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
![]() Cytat:
Jak go nie ma, to raczej nie zabangla.
![]() |
![]() |
#384 | |
|
![]() Cytat:
Chociaż dziwi mnie fakt że po włożeniu przekaźnika i bezpieczników czujnik wyłączył wszystko jak dostał światło a nie włączyły się przednie światła jak u większości. Ta zwora jest odpowiedzialna za wyłączenie oświetlenia i załączenie tylko lamp przednich ? Ps. Jak macie gdzieś opis jak wypiąć tą zielona kostkę to proszę o info.
![]() |
![]() |
#385 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Przewód oporowy ("zwora") odpowiedzialny jest tylko i wyłącznie za możliwość włączenia świateł mijania jako dziennych.
![]() |
![]() |
#386 |
|
![]()
Ok, to teraz już wiem wszystko. Jeszcze tylko skąd taki przewód dostać, jaki on jest wytrzymały itp. Rozumiem że nie każdy przewód jest odpowiedni a ten o którym mowa ma swoją wytrzymałość.
Ps. Jeszcze jedno po włożeniu wszystkich bezpieczników i przekaźnika przy odpalaniu pojazdu strzela przekaźnik dołożony i auto ciężej odpala. Jak tylko go zdemontuje jest cisza.
![]() |
#387 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
W wątku jest wszystko na ten temat. Nie ma sensu powtarzać w kółko info o przewodzie.
![]() |
#388 |
![]() Zarejestrowany: 11-02-2011
Model: Skoda Octavia 3FL Style kombi
Silnik: 2,0 TDCI 150 PS
Rocznik: 2019
|
![]()
a czy któryś z Was ma światła dzienne zrobione z długich. Niedługo odbieram nowego c-maxa z xenonami. Tam sa światła doświetlające i dodatkowe długie na żarówkach H1. Chciałbym zrobic dzienne za pomoca świateł drogowych, aby świeciły z mocą 40%. Tak mam obecnie zrobione w focusie, kupiony modył SD-2 na allegor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
![]()
ja miałem na dzienne na długich z SD-2 w focusie przez jakiś czas
A nowy C-MAX z ksenonami nie ma przypadkiem fabrycznych LEDowych świateł dziennych? Focus mk3 ma takie
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
![]() Zarejestrowany: 11-02-2011
Model: Skoda Octavia 3FL Style kombi
Silnik: 2,0 TDCI 150 PS
Rocznik: 2019
|
![]()
nowy c-max nie ma świateł led dziennych, sa włączone światła skandynawskie czyli xenony palą się non stop.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
c-max drl , c-max światła dzienne |
|
|