![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-10-2009
Model: Inna marka
Silnik: 1.3
Rocznik: 2004
|
Witam, mam pewien problem. Po sprawdzeniu programem diagnostycznym okazało się ze są 2 błędy:
P0183 "Czujnik A temp. paliwa - wysoki sygnał wejściowy" P0184 "Czujnik A temp. paliwa - przerwa" Do sprawdzenia natchnęło mnie to że dwa razy przy zmianie biegu (dokładnie przy skręcaniu i zredukowaniu z wyższego na niższy) sam od siebie zgasł. Myślicie że to ma coś ze sobą wspólnego ? Żadna kontrolka się nie zaświeciła. Po tym samochód odpalił normalnie. Ostatnio jeździłem jak to się mówi na "żydzie" może to przez to? Pociągnął jakieś brudy albo wodę? A może coś nie łączy przy czujniku? może należy wymienić filtr paliwa? (poprzedni właściciel twierdził że wymienił jakieś 4 miesiące temu) Jakie są wasze propozycję? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rocznik: 2004
|
Nikt nie wie od czego powinienem zacząć? Co sprawdzić?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Trzeba sprawdzić czujnik temperatury paliwa,odczyt temperatury na kompie jaki jest czy jest realistyczny, przewody, złącza. Może ma zwarcie? Wskazuje na to, że jest uszkodzony.
Ostatnio edytowane przez Tvvardy ; 08-03-2014 o 15:06 |
|
|
|
|
|
#4 |
|