![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
![]()
A co gdybym go zaznaczył? Coś by zmieniło? O to mi chodziło, że ta funkcja/opcja jest niejasna.
![]() |
#32 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Sterownik klimatronika zajmuje się odpowiednim wypracowaniem sygnału załączenia nagrzenicy dodatkowej w oparciu o czujniki temperatury powietrza nawiewu.
Klima manualna nie ma takiej możliwości i wówczas GEM załącza grzałkę PTC jedynie w funkcji temperatury płynu chłodzącego i temperatury powietrza na zewnątrz. Opcja jest całkiem jasna: "zaznacz jak masz ngrzewnicę na paliwo albo PTC i NIE MASZ klimatronika" - co tu jest nie zrozumiałe?
![]() |
#33 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-03-2012
Model: FOCUS MKII FL
Silnik: 1,8 TDCI byHEKO 140KM/349NM
Rocznik: 2010
|
![]()
Witam ! Czy macie koledzy jakieś namiary do sprawdzonych sprzedawców gdybym chciał zakupić taką nagrzewnicę ? Z programowaniem GEM-a nie bedę miał zadnych problemów , ELM -a mam juz dawno przydał się juz kilkakrotnie .
Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez DjPiotrus ; 06-10-2013 o 20:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Szukaj na allegro - często można spotkać. Praktycznie wszystkie fordowskie są takie same (od FF2, C-maxa, Kugi, S-maxa itp.). Tu masz przykładową [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
#35 |
ford::average
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus MK3 FL ST-Line
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2017
|
![]()
Witam ponownie
Dzisiaj spędziłem parę godzin próbując założyć tę nagrzewnicę. Fizycznie nie ma problemu zgodnie z instrukcją. Ale zdemontowałem radio i wymacałem wszystkie wiązki a niestety nie mogę zlokalizować tej kostki sterującej pracą nagrzewnicy. Czy ktoś z kolegów dokładał nagrzewnicę do auta z automatyczną klimą? Aż nie chce mi się wierzyć że cała pozostała instalacja jest a nie ma cząstki sterującej (mam i bezpieczniki pod maską i w kabinie, kable zasilające nagrzewnicę) Stąd ponowna prośba o pomoc gdzie powinna być ta kostka w samochodzie z klimatronikiem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
![]()
Tak - ja mam klimatornika.
Wszystko było GRATIS :-)) Po wyjęciu radia ta wtyczka było widoczna od razu. Owinięta taśmą izolacyjną do innej wiązki.
![]() |
#37 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-10-2011
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
Tydzień temu kupiłem u tego sprzedawcy [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Dzisiaj zamontowałem, uaktywniłem obsługę w GEM`ie i zegarah (HEC) za pomocą ElmConfig i PIĘKNIE GRZEJE :-) Polecam ten mod. Naprawdę świetna sprawa. Prawie natychmiast leci ciepłe powietrze. Jak znalazł na zbliżające się chłodne dni. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez amoebaFCP ; 14-11-2012 o 18:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
ford::amateur
![]() Imię: waldemar
Model: ford focus
Silnik: 1,8 disel
Rocznik: 2003
|
![]()
część gratuluje ci kolego dobrego zakupu ja też niedawno kupiłem forda focusa diselka 1.8 wszystko jest lub to znaczy było dobrze ale na chwilę obecną zrobił mi się problem z odpalaniem rano silnik nie chce odpalić .szarpie.świece żarowe nowe ,succprawdzony podłączony do komputera ,wszystko dobrze ,żadnej usterki a silnik nadal ni chce odpalić ,jak rano w końcu odpali to potem przez cały dzień pali baz zarzutu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() Zarejestrowany: 25-06-2012
Model: Focus
Silnik: 1,6 TDCI
|
![]()
Witam
Dzisiaj albo jutro przyjdzie mi ta nagrzewnica więc będę się brał za montowanie. Poinformuje o moich efektach pracy w najbliższym czasie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
![]() Zarejestrowany: 25-06-2012
Model: Focus
Silnik: 1,6 TDCI
|
![]()
Koledzy a jak najlepiej przeprowadzić przewody od skrzynki bezpieczników w komorze silnika do nagrzewnicy? Jakieś sugestie?
|
![]() |
![]() |