![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Wypracowane łożysko oporowe często tak się zachowuje jak w opisie - ma luzy i nieobciążone na obrotach hałasuje, po dociążeniu luzy się kasują i cichnie. Ale do czasu...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 02-04-2013 o 20:49 |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Jeżeli AKIM wymieniał kompletny zestaw sprzęgła, o czym pisał w pierwszym poście, to powinny być w komplecie łozyska. Jeżeli łożyska zostały wymienione, to nigdy nie będą piszczeć conajmiej przez pięć lat. Łożysko aby piszczało to musi być całe zardzewiałe lub spalone.A tak to się już tyle czasu licytujecie, a Akim powinien już dawno zdjąć skrzynię, i zobaczyć co w trawie piszczy. Bez tego od pisania nie przestanie piszczeć.
|
|
|
|
#24 | ||||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 02-04-2013 o 23:33 |
||||
|
|
|
|
|
#25 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
No i sprawa wyjaśniona. Wymienili komplet sprzęgła zmieniając na Valeo. Pokazali mi trzy komplety sprzęgieł Luka z innych aut - też do reklamacji. Dotyczyły one docisków i łożysk dociskowych. Jak wziąłem swoje łożysko Luka i potrzepałem nim to coś w środku grzechotało, w łożysku Valeo tego nie było. Teraz cisza nic nie piszczy i nie szumi. Łożysko w wale kazałem sprawdzić i powiedzieli że jest ok i nie trzeba go wymieniać. Nie zapłaciłem nic.
PS. Mirek pamiętaj Pilsner... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
Podaj adresGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na PW
Dlatego staram się montować SACHS |
|
|
|