Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-03-2014, 21:03   #141
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Podjazd pod górkę: Hill Assist

Każdy robi jak chce,ja także byłem zaskoczony gdy nowy czujnik powiedział ,że na razie to mu się nie chce działać i trzeba go skalibrować(w mondeo mk3 wsadzałem i wyjmowałem te czujniki bez jakiejkolwiek kalibracji).Dwa tygodnie jeździłem bez ESP(do wymiany pompy).
Wymieniałem go sam bo trochę roboty było.

mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2014, 09:53   #142
mayak
FCP member

Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

kalibrowanie też IDSem?
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2014, 06:35   #143
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Tak,kalibracja tylko póki co IDS.
Stary 24-03-2014, 14:20   #144
Fooji
ford::average

Imię: Piotr
Model: Nissan X-trail
Silnik: 1.6
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
za 150 to ja chętnie bym przygarną taką pompę
Jest na allegro za 129, jakby ktoś chciał.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez Fooji ; 24-03-2014 o 14:29
Fooji jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2014, 15:05   #145
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Raczej omijałbym ją szerooookim łukiem,jak pewnie zauważyłeś ta pompa ma nadpalony kawałek obudowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Stary 24-03-2014, 15:55   #146
Fooji

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Raczej omijałbym ją szerooookim łukiem,jak pewnie zauważyłeś ta pompa ma nadpalony kawałek obudowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Ano ma. Pytanie, czy tylko obudowa nadpalona, czy bebechy też ma uszkodzone. Zawsze można próbować dogadać się ze sprzedawcą w kwestii gwarancji rozruchowej.

Ja i tak nie kupię, bo mam przedlifta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 24-03-2014, 16:10   #147
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Cytat:
Napisał Fooji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zawsze można próbować dogadać się ze sprzedawcą w kwestii gwarancji rozruchowej.
Tylko,jak będzie uszkodzona to i tak będziesz w plecy oprócz wymiany(możesz to robić sam,nie musisz dawać komuś zarobić),także musisz zapłacić za zaprogramowanie pompy-bez tego jej nie sprawdzisz.Jest jeszcze jedna kwestia,czy nie rozszczelniła się przez ten pożar plastikowa przykrywka elektroniki,bo jeśli tak to wilgoć za parę miesięcy zrobi swoje... Ogólnie bałbym się coś takiego wstawiać do swojego auta.
Stary 24-03-2014, 17:51   #148
mayak
FCP member

Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał Fooji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest na allegro za 129, jakby ktoś chciał.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
dzięki, ale nie i już wcześniej o niej pisałem: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2014, 20:10   #149
Fooji

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko,jak będzie uszkodzona to i tak będziesz w plecy oprócz wymiany(możesz to robić sam,nie musisz dawać komuś zarobić),także musisz zapłacić za zaprogramowanie pompy-bez tego jej nie sprawdzisz.Jest jeszcze jedna kwestia,czy nie rozszczelniła się przez ten pożar plastikowa przykrywka elektroniki,bo jeśli tak to wilgoć za parę miesięcy zrobi swoje... Ogólnie bałbym się coś takiego wstawiać do swojego auta.
Pomyślałem, że można dać obudowę ze starej pompy, ale w sumie masz rację nie ma co rzeźbić, tylko poczekać na normalną. Bezpieczeństwo jest nawet ważniejsze niż pieniądze.

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dzięki, ale nie i już wcześniej o niej pisałem: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Spoko, ogłoszenie jest dość świeże więc nie wiedziałem, że tą pompę masz na myśli...
Stary 05-04-2014, 10:16   #150
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009

z info w tym temacie juz podawanych wynika, że pompy ABS z końcówką ... -FA powinny obsługiwać HLA, z końcówką ...-FB tempomat ACC (i HLA).
A pytanie czy ktoś wie co "obsługuje" taka pompa 6G91-2C405-FH IVDC ? (chodzi o to ...-FH)

pozdrófka
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania