![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#881 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#882 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Krótki zasięg nawigowania to zazwyczaj pochodna zaniku sygnału GPS oraz wyznaczania aktualnej pozycji w oparciu o dane z żyroskopu (jak w tunelu na przykład). Warto zrobić, to co napisałem wcześniej.
|
|
|
|
#883 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo Titanium MK5 kombi
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM z PowerShift
Rocznik: 2016
|
Ok, dzięki za sugestie, spróbuję ponownie zrobić ten update.
Co do ilości widzianych satelitów, to kiedy tam nie zajrzę to widzi ich 8-10, aktualnie pod domem stabilnie 10. |
|
|
|
|
|
#884 | |
|
![]() Imię: marcin
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0
Rocznik: 12.2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#885 | |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo Titanium MK5 kombi
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM z PowerShift
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Nadal to samo. DVD2009 chodzi cokolwiek bym przeoczył a nawet zrobił niezgodnie z opisanymi procedurami. DVD2013 wyznacza tylko do 10km. Satelitów widzi 9. Może ta płyta jednak jest coś za słabo wypalona, że był taki moment, że zaskoczyła i kilka dni na niej jeździłem po Polsce, ale teraz laser znów nie wszystko czyta, w końcu danych na tej nowej płycie jest więcej i może zapis gęściejszy fizycznie? Może laser jest zabrudzony, przydymiony? Gdy DVD2009 wyjąłem pierwszy raz to była aż czarna od spodu, podobnie na pewno wygląda soczewka lasera, ale jak ją wyczyścić? |
|
|
|
|
|
|
#886 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Na poważnie - jak widzisz, że pozycja wskazywana na mapie różni się od tego co widzisz przez okno o kilkadziesiąt metrów lub więcej, to wtedy ręczna kalibracja ma prawo coś zmienić.
|
|
|
|
|
#887 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Cytat:
A może spróbuj przetrzeć suchą i miękką szmatką płytkę dvd. Może zatłuściłeś ją w czasie wkładania? |
|
|
|
|
|
|
#888 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Jak konkretnie wygląda sytuacja przy ustawianiu celu oddalonego? Liczy trasę i skończyć liczenia nie może czy co?
|
|
|
|
|
#889 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: było Mondeo Titanium X MK IV hatchback + pakiet stylizacyjny
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam
"Prsp" próbowałeś może wyczyścić laser płytą do czyszczenia nośników DVD? Swoją drogą w moim mondku płyta siedzi od 2007 roku i jak wyjąłem ją to była jak nówka ( tylko dwie malutkie ryski - żadne zabrudzenia ani zaciemnienia). Jeśli to co ja piszę i rady kolegów nie pomogą - to w Gdyni lub Gdańsku (nie pamiętam dokładnie) są goście z "uczymy auta polskiego". Oni takie radia mają w małym palcu. Będzie pewnie jakaś opłata - mam nadzieję że nie duża, ale lepsze to niż gdyby navi miało nie działać tym bardziej że masz już nową mapkę. Pozdrawiam.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#890 |
|
FCP member
|
Jeśli chodzi o naprawy NXa to zdecydowanie bardziej wierzę (sam sprawdziłem) tym kolegom: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Region i odległość jest bez znaczenia bo i tak urządzenie trzeba wysłać kurierem. No chyba, że się ma po drodze - wskazani koledzy potrafiią dać radę "na poczekaniu"... Można do nich też zadzwonić po poradę - na prawdę wiedzą o tych urządzeniach chyba wszystko!
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 05-06-2013 o 21:53 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio |
|
|