![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#141 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2000
|
teraz problem jest taki że samochód musi stać że dwie godziny do całkowitego ostygniecia i dopiero mogę jechać. i tak za każdym razem. kiedyś było co jakiś czas i musiałem czekać z 15minut, trzeba ruszyć na serwis,aż się boję kosztów.
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
|
witam, jest jeszcze ktoś w tym temacie? gdy odłączam czujnik temperatury to auto pali bez problemu i można jechać. możecie to sprawdzić u siebie?
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2008
|
A po odłączeniu czujnika włączają ci się wentylatory, bo u mnie tak , ale gdy po odpaleniu silnika ponownie złączę czujnik to wentylatory dalej cały czas chodzą i nie pokazuje mi na desce rozdzielczej temperatury , dopiero po ponownym odpaleniu silnika wszystko jest w normie.
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
|
po odlaczeniu czujnika cht automatycznie powinny zalaczyc sie wentylatory.
Ale co do ponownego podpiecia to jest roznie w zaleznosci od modelu. czasami moze byc tak ze dopiero po minucie sie wylacza a czasami tak ze po ponownym uruchomieniu silnika. brzo-jezeli tak sie u ciebie dzieje to powinienes miec bledy od czujnika cht-bo to wyglada na to ze u ciebie ten czujnik cos nie dziala poprawnie. podpinales samochod pod komputer? ps. temperature mozna i chyba lepiej sprawdzac w trybie serwisowym. |
|
|
|
|
|
#145 |
|
|
właśnie wiem że komputer powinien pokazać błędy ale nie pokazuje, jutro wymienię czujnik i zobaczymy. ale coś w tym jest skoro odlaczam czujnik i samochód odpali i nie gaśnie
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
|
na 99 % komp nie serwisowy nie pokaże ci błędów, napisz jak ci się włączają te wentylatory czy tak ja u mnie jest pewien sposób który mi przesłał na pw kolega artiz ale nie jest to całkowite zdiagnozowanie i rozwiązanie problemu jak byś chciał spróbować to ci napiszę. Może się uda to opinąć i napisz co z ty czujnikiem. A ten czujnik jak kolega wcześniej napisał cht to jest czujnik temperatury czy jakiś inny proszę kolegę o dokłedną informację.
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
|
wentylatory włączają się, a jak można to ominąć? wymienialiście czujnik i nic nie dało? bardzo dużo ludzi ma ten problem widzę ale jak komuś uda się już rozwiązać problem to zapomina o forum żeby coś napisać.
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
|
niewiem ale w waszym wypadku nikt nie pisze o bledach-i mysle ze tutaj jest przyczyna...niema potwierdzenia usterki ze to co powoduje problem z uruchomieniem silnika to czujnik cht.
oczywiscie potrzeba interfejs aby odczytac bledy bo komputerek pokladowy nie pokazuje wszystkiego. |
|
|
|
|
|
#149 |
|
|
kolego brzo co ciebie zastosowałeś cie do mojej i kolegów infrmacji
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
|
nie miałem czasu, ale gdy czujnik jest odłączony to też nie jest dobrze. mimo że właśnie jest odłączony to czasem pokazuje po oddaleniu temp na ćwiartce wskaźnika i auto też gaśnie. moim zdaniem to komputer zrobił wysiadke. szkoda że gdy znów się podłączy czujnik to wiatraki się nie wylaczaja bo tak to by coś wymyślił do handlu. a tak to kto kupi auto z odrazu kręcącymi się wiatrakami.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|