Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-07-2010, 20:28   #1111
aro79
ford::beginner

Model: s max
Silnik: 1.6 ecobost
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: komputer paliwowy dodanie opcji w benzynie i dieslu

powiedzcie mi jak sprawdzic czy zegary mają opcje komputera
szukałem w postach i nic chyba za dużo tego jest jakies oznaczenie na liczniku czy cos takiego

Ostatnio edytowane przez aro79 ; 31-07-2010 o 16:47
aro79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-07-2010, 21:06   #1112
anonimowy10
ford::amateur

Model: MONDEO KOMBI
Silnik: 2.0 TDDI 115 PS
Rocznik: XI 2001

Wiec nie jest tak zle, tez myslalem ze trzeba przejechac setki kilometrow aby zalozyc kompa do Monde w MK3.
Duzym ulatwieniem byloby wrzucenie aktualnych namiarow na osoby ktore sie tym zajmuja, na pierwsza stronę.

Przy okazji pozdrawiam kolege kimusia. PS Jak zainstalujesz daj znac to pokazesz w Lipnie jak dziala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
anonimowy10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-08-2010, 13:32   #1113
muli9
ford::advanced

Model: Mondek
Silnik: benzyna,ropa
Rocznik: 2003

a czy ktos wie gdzie w poblizu Rzeszowa mozna wgrac kompa ?
Stary 03-08-2010, 22:25   #1114
benio
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009

Czy jest jakiś spec od włączenia chwilówki na pomorzu od Kołobrzegu do Gdańska (w tych okolicach teraz przebywam na urlopie)?
benio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-08-2010, 22:03   #1115
grzechoo1

Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001

Witam,
Dołączam się do prośby o namiary na kolegów wgrywających soft. Najlepiej na Mazurach lub we Wrocku.
Pomysł z listą osób obsługujących sprawę na pierwszej stronie nie jest taki głupi.

Pozdrawiam
Grzechoo1
Stary 24-08-2010, 19:18   #1116
lucaswieto

Model: Ford Mondeo Zetec-S
Silnik: 2.0 TDCi 130KM

Witam jestem nowym Uzyszkodnikiem tego Forum.
Kilka dni temu dokonalem zakupu Forda Mondeo 2.0 TDCi Zetec-S 130KM 2003r.
Nie wiem czy tak jest albo poprostu jestem zbyt wielkim slepcem i nie widze gdzie uruchomic komputer pokladowy. Pod obrotomierzem mam dosc spory wyswietlacz ktory pokazuje tylko temperature i moge zmienic z Stopni Celcjusza na Farenhajta.. Dolaczam zdjecia kokpitu i jezeli ktokolwiek moze mi pomoc znalezc przelacznik ewentualnie prosze o pomoc Uzytkownikow Mondeo mieszkajacych w UK o jakas porade jak wlaczyc ewentualnie jak i gdzie dograc.
Dziekuje z gory i pozdrawiam.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
lucaswieto jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2010, 19:21   #1117
aro79

Model: s max
Silnik: 1.6 ecobost
Rocznik: 2011

kolego nie masz opcji komputera przy przełączniku kierunków powinien byc guzik info możesz sobie dorzucić sam jak napisano to w postach ponizej
aro79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2010, 20:24   #1118
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Cytat:
Napisał aro79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolego nie masz opcji komputera przy przełączniku kierunków powinien byc guzik info możesz sobie dorzucić sam jak napisano to w postach ponizej
W postach powyżej, a nie pomiżej.
Wątpie, żebyś to zrobił u Angoli, wg mnie to ciemniaki.

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2010, 20:49   #1119
1olek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002

Cytat:
Napisał 12345mario Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wątpie, żebyś to zrobił u Angoli, wg mnie to ciemniaki.
nie wszyscy, zauwaz ze maja dobre forum o mondeo z ktorego wielu z nas korzystalo, wszystko swietnie opisane.

Cytat:
Napisał lucaswieto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak i gdzie dograc.
W UK to sie nie oplaca bo tu za licznik z kompem na ebay zaplacisz 35 funtow a nikt taniej Ci nie wgra bo nikomu za tyle sie nie bedzie chcialo wyciagnac zegarow, dograc i wmontowac ich na miejsce. Przy tutejszych kosztach pracy to sie nie kalkuluje. W PL taki licznik kupisz za 40 zl a dogranie softu w PL 100 zl wiec to sie tez nie kalkuluje. Kup licznik z funkcja kompa.
Stary 24-08-2010, 21:33   #1120
lucaswieto

Model: Ford Mondeo Zetec-S
Silnik: 2.0 TDCi 130KM

czyli 1olek z tego co powiadasz to cale zegary musze kupic ... a co do wymiany .. mozna to samemu bez problemowo wykonac? ewentualnie jak zakupie zegary to aby nie bede potrzebowac rowniez tego przycisku info?
"W PL taki licznik kupisz za 40 zl a dogranie softu w PL 100 zl wiec to sie tez nie kalkuluje" jak nie .. kalkuluje sie bo to nic w porownaniu do tego co u mnie by wyszlo z tym ze musialbym najpierw dojechac do PL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. choc moze na Swieta bede, nie wiem.. trzeba chyba sie rozejrzec nad zegarami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A i takie pytanie przy okazji mnostwo widzialem filmikow na youtube z zegarami do 8000 obrotow .. czemu u mnie 5000 jest ? Przepraszam ze jestem az takim zoltodziobemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
lucaswieto jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
mondeo mk3 , spalanie chwilowe

Zasady postowania