![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1201 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-05-2010
Model: Mondeo kombi MK3
Silnik: 2.O TDDI
Rocznik: 2001
|
Witam posiadam mondeo TDDI z 2001.Nie posiadam komputera.Mam możliwość kupienia zegarów z 2005r(GHIA)wersja angielska z (komp).Moje pytanie jest takie, czy jest możliwość zmiany stanu licznika z mil na km aby wskazywał na taki jaki mam na obecnych zegarach,czy jak podmienię tło liczników na europejska będą prawidłowe wskazania prędkościomierza?(chce żeby były takie jak wersja europejska zegarów)Wiem ze wymiana wiąże się z tym ze może mi nie działać ogrzewanie przedniej szyby ale zaryzykuje bo to nie jest reguła.Chce zmienić zegary a nie dogrywać do obecnych komputera gdyż później mam zamiar dograć spalanie chwilowe.
Z góry dziękuje za pomoc pzdr. |
|
|
|
|
|
#1202 | ||
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1203 |
|
|
OK rozumiem ale z tego co wiem to stan licznika można zmienić za pomocą WDS/IDS handlarze tak liczniki cofają.Jeśli teoretycznie bym ustawił taki sam przebieg jak mam w obecnych zegarach to kolejne km przebiegu będą na stanie licznika będą się zmieniać w mil czy km?Jeśli w milach to nie ma możliwości tego zmiany w żaden sposób?
|
|
|
|
|
|
#1204 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Ustawic licznik mozesz na stan jaki chcesz, ale bedzie Ci naliczal w milach a nie km bo to angolski licznik. Zdaje sie ze zmiana softu rozwiazuje ten problem tylko to sie mija z celem kupowac licznik angolski i wgrywac soft europejski za 100 zl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo tu po prostu trzeba zmienic oprogramowanie, czyli tak jak bys do swoich obecnych zegarow wgral nowy soft z komputerem.
|
|
|
#1205 |
|
|
No to faktycznie gra nie warta świeczki(za duże koszta).Będę musiał poszukać takich zegarów tyle ze europejskich(cenna znacznie wyższa).Albo dać sobie spokój z chwilówką wgrać za 100zl soft do obecnych zegarów.
Dziękuje za pomoc. |
|
|
|
|
|
#1206 |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
Szczerze to ta chwilówka tylko jako gadżet może być. Po co masz zobaczyć, że jak depniesz na 1 to masz spalanie ponad kolo 30litrów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#1207 | |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 Ecoblue
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1208 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-12-2007
Model: Mondek
Silnik: benzyna,ropa
Rocznik: 2003
|
z tego slyszalem to proba zmiany przebiegu wiaze sie z tym ze pojawia sie 0 przed przebiegiem - nie wiem ile z tego prawdy ale zostaje slad po kombinacjach
|
|
|
|
#1209 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-08-2005
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCI: 115/153 PH
Rocznik: 2002
|
Witam, czy istnieje możliwość włączenia tempomatu i kontrolki ESP w zegarach przedliftowych u magików (Pan w Ząbkach może coś takiego zrobić) - czy ktoś robił takowa operacje?
|
|
|
#1210 | |
|
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM
|
Cytat: