![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::amateur
![]() Imię: PIOTR
Model: galaxy
Silnik: 2.0 dohc
Rocznik: 1995
|
Mam problem z światłami cofania galaxy 95. Na początku musiałem dociskać lewarek a teraz w ogóle mi nie świecą.Pomóżcie jak się zabrać do czujnika i gdzie on jest dokładnie tak czarno na białym bo jestem totalnym laikiem co do naprawy takich usterek. a jeszcze lepiej by było jakby ktoś z was przesłał mi jakieś zdjęcia. mój adres [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez piotr274 ; 24-07-2011 o 05:04 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
czujnik masz na skrzyni biegów a dokładniej to jest w nią wkręcony
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-08-2011
Model: mk1 mondeo
Silnik: 1.8td
Rocznik: 95
|
Witam panowie u mnie pojawil sie podobny problem jeden dzien jezdzilem ze spalona zarowka od wstecznego wymienilem na nowa i skaplem sie ze nie mam swiatel cofania dodam ze to swiatlo zawsze bylo gdy dociskalem lewarek zmiany biegu mocniej do konca tak ze caly czas musialem go trzymac i swiatlo bylo a teraz nawet jak mocniej niz zwykle docisne tez go nie ma . Na poczatku sprawdzilem czy aby bezpiecznik sie nie przepalil 15amper pod kierownica w skrzynce takiej ale byl okey wiec mam dylemat czy padl ten czujnik od swiatel wstecznych umiejscowiony na skrzyni czy usterki upatrywac gdzies inndziej ??
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: galaxy
Silnik: 2.8 v6
Rocznik: 1997
|
Witam serdecznie
Czy ktoś z was podejmował się naprawy czujnika w Galaxy 2.8 v6 ? Mnie niestety to czeka jutro. Dojście do tego czujnika tragiczne i do tego mikser gazu dokręcony do plastikowej osłony akumulatora. Prosiłbym o jakiekolwiek sugestie które ułatwią mi pracę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Na początek czeka mnie wyjęcie akumulatora i jego podstawy. Czekam na podpowiedzi pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
![]() Imię: kamil
Model: ford galaxy mk1
Silnik: 1998
Rocznik: 1996
|
Mam Pytanko zanim zabraliscie sie za robote sprawdzaliscie napiecie dochodzace do zarowki.... ??
Bo ja wlasnie mam ten sam problemik Tylko ze miernikiem srawidzilem i jest tam napiecie 12v. (przy wyciagnietej zarowce.) W momencie wkladania zarowki prad znika.... |
|
|
|
![]() |
|
|
|