Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-07-2011, 05:02   #31
piotr274
ford::amateur

Imię: PIOTR
Model: galaxy
Silnik: 2.0 dohc
Rocznik: 1995
Domyślnie Odp: czujnik świateł cofania

Mam problem z światłami cofania galaxy 95. Na początku musiałem dociskać lewarek a teraz w ogóle mi nie świecą.Pomóżcie jak się zabrać do czujnika i gdzie on jest dokładnie tak czarno na białym bo jestem totalnym laikiem co do naprawy takich usterek. a jeszcze lepiej by było jakby ktoś z was przesłał mi jakieś zdjęcia. mój adres [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez piotr274 ; 24-07-2011 o 05:04
piotr274 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2011, 18:52   #32
motorek26
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005

czujnik masz na skrzyni biegów a dokładniej to jest w nią wkręcony
motorek26 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-08-2011, 09:42   #33
zamachowka

Model: mk1 mondeo
Silnik: 1.8td
Rocznik: 95

Witam panowie u mnie pojawil sie podobny problem jeden dzien jezdzilem ze spalona zarowka od wstecznego wymienilem na nowa i skaplem sie ze nie mam swiatel cofania dodam ze to swiatlo zawsze bylo gdy dociskalem lewarek zmiany biegu mocniej do konca tak ze caly czas musialem go trzymac i swiatlo bylo a teraz nawet jak mocniej niz zwykle docisne tez go nie ma . Na poczatku sprawdzilem czy aby bezpiecznik sie nie przepalil 15amper pod kierownica w skrzynce takiej ale byl okey wiec mam dylemat czy padl ten czujnik od swiatel wstecznych umiejscowiony na skrzyni czy usterki upatrywac gdzies inndziej ??
zamachowka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-04-2013, 21:04   #34
tomatokrauze

Imię: Tomasz
Model: galaxy
Silnik: 2.8 v6
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: Od czego są w czujniku świateł cofania dwa cieńsze kabelki, oprócz tych od świat

Witam serdecznie
Czy ktoś z was podejmował się naprawy czujnika w Galaxy 2.8 v6 ?
Mnie niestety to czeka jutro. Dojście do tego czujnika tragiczne i do tego mikser gazu dokręcony do plastikowej osłony akumulatora. Prosiłbym o jakiekolwiek sugestie które ułatwią mi pracę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Na początek czeka mnie wyjęcie akumulatora i jego podstawy.
Czekam na podpowiedzi pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tomatokrauze jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-04-2014, 21:14   #35
di4bolik

Imię: kamil
Model: ford galaxy mk1
Silnik: 1998
Rocznik: 1996
Domyślnie Odp: Od czego są w czujniku świateł cofania dwa cieńsze kabelki, oprócz tych od świat

Mam Pytanko zanim zabraliscie sie za robote sprawdzaliscie napiecie dochodzace do zarowki.... ??
Bo ja wlasnie mam ten sam problemik Tylko ze miernikiem srawidzilem i jest tam napiecie 12v. (przy wyciagnietej zarowce.)
W momencie wkladania zarowki prad znika....
di4bolik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania