Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-05-2013, 18:26   #3231
swindler22
ford::beginner

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI GHIA
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Szukalem szukalem az zona zaczela sie zloscic ze nic innego nie robie jak na kompie siedze ale sa dobrzy ludzie na tym forum ktorym BARDZO DZIEKUJE za pomocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

swindler22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-05-2013, 18:27   #3232
XxXSTUDIXxX
ford::average

Imię: Jarosław
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie

12345mario
Ok teraz wszystko juz rozumiem. A jak można je sparować?

A mam jeszcze pytanko czy naped dvd do denso z focusa 2 też może być czy jest jakaś różnica??

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Ostatnio edytowane przez XxXSTUDIXxX ; 29-05-2013 o 20:40
XxXSTUDIXxX jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-05-2013, 23:02   #3233
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

XxXSTUDIXxX, a co ja napisałem w [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] poście?
Napęd DVD (serce całego kombajnu) jest taki sam dla Mondeo, Focusa i C-Maxa. Panel wyświetlacza się różni w przypadku Foki i Maxia, bo tam jest klima dwustrefowa.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-06-2013, 12:05   #3234
primoz8080

Model: MENDO
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2005

Serdecznie witam. Drodzy użytkownicy radia Denso niestety trafiła mnie dziwna przypadłość i proszę o radę. Radio Denso nie działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Opiszę zdarzenie. Dziś rano w drodze do pracy moje radio działało całkowicie poprawnie, po zatrzymaniu się na stacji paliw, tankowaniu, włączeniu zapłonu już się nie włączyło. Czarny ekran. Nawiewy działają, regulacja temp działa, AC działa. Radio nie reaguje na on/off, przyciski nawiewów nie "pikają", czarny ekran. Co to za zmora może być? Dzięki za radę.
primoz8080 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-06-2013, 12:09   #3235
klawy07
ford::average

Imię: Jacek
Model: MONDEO MK3 KOMBI DENSO
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: XII 2003

No to klops. Zdarzenie identycznie jak u mnie. Albo posypał się soft, albo szlag trafił napęd, co niestety jest prawdopodobne i kosztowne:[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
klawy07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-06-2013, 12:18   #3236
primoz8080

Cytat:
Napisał primoz8080 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Serdecznie witam. Drodzy użytkownicy radia Denso niestety trafiła mnie dziwna przypadłość i proszę o radę. Radio Denso nie działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Opiszę zdarzenie. Dziś rano w drodze do pracy moje radio działało całkowicie poprawnie, po zatrzymaniu się na stacji paliw, tankowaniu, włączeniu zapłonu już się nie włączyło. Czarny ekran. Nawiewy działają, regulacja temp działa, AC działa. Radio nie reaguje na on/off, przyciski nawiewów nie "pikają", czarny ekran. Co to za zmora może być? Dzięki za radę.
Cytat:
Napisał klawy07 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to klops. Zdarzenie identycznie jak u mnie. Albo posypał się soft, albo szlag trafił napęd, co niestety jest prawdopodobne i kosztowne:[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Odłączyłem AKU na 30 min. Po tym zabiegu radio ożyło poprosiło o CODE i normalnie się włączyło. Niestety po wyłączeniu zapłonu problem się pojawił znowu. Czarny ekran, brak reakcji na on/off, wiatraki działają, klima działa. Spotkał się ktoś z problemem? Co ma napęd DVD do radia?? Gdyby się posypał soft to odłączanie AKU nic by nie dało tak mi się wydaje. Denso ma jakąś baterię która "podtrzymuje" soft? Bo to na taki rodzaj usterki wygląda. Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez primoz8080 ; 05-06-2013 o 12:20 Powód: Złota myśl ;)
Stary 05-06-2013, 12:44   #3237
Mariusz

Cytat:
Napisał primoz8080 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co ma napęd DVD do radia?? Gdyby się posypał soft to odłączanie AKU nic by nie dało tak mi się wydaje.
Ano ma i to dużo. Napęd w bagażniku to nie tylko DVD, to całe "serce" kombajnu. W nim to zapisany jest w nieulotnej pamięci soft do wyświetlacza.

Ale w tym przypadku nie raczyłeś podzielić się informacją na forum, co było przyczyną i jak sobie z tym poradziłeś?

668855686

Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 05-06-2013 o 13:00
Stary 05-06-2013, 12:54   #3238
primoz8080

Cytat:
Odłączyłem AKU na 30 min. Po tym zabiegu radio ożyło poprosiło o CODE i normalnie się włączyło. Niestety po wyłączeniu zapłonu problem się pojawił znowu. Czarny ekran, brak reakcji na on/off, wiatraki działają, klima działa. Spotkał się ktoś z problemem? Co ma napęd DVD do radia?? Gdyby się posypał soft to odłączanie AKU nic by nie dało tak mi się wydaje. Denso ma jakąś baterię która "podtrzymuje" soft? Bo to na taki rodzaj usterki wygląda. Pozdrawiam
Cytat:
Napisał Mariusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ano ma i to dużo. Napęd w bagażniku to nie tylko DVD, to całe "serce" kombajnu. W nim to zapisany jest w nieulotnej pamięci soft do wyświetlacza.
A to niespodzianka. Jednak po odpięciu AKU radio się włączyło i soft się wgrał. Po odłączeniu zapłonu znowu czarny ekran. Help.
Stary 05-06-2013, 13:00   #3239
Mariusz

Ale w tym przypadku nie raczyłeś podzielić się informacją na forum, co było przyczyną i jak sobie z tym poradziłeś?

Wygląda na złą komunikację napędu z wyświetlaczem, może jakiś niestyk na połączeniach gniazdo/wtyk?

668855686
Stary 05-06-2013, 13:08   #3240
primoz8080

Cytat:
Napisał Mariusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wygląda na złą komunikację napędu z wyświetlaczem, może jakiś niestyk na połączeniach gniazdo/wtyk?
Stara sprawa. Przyczyną był stary AKU który potem padł całkowicie. Po wymianie AKU radio wróciło do żywych bez żadnych problemów.

Dzisiejsza usterka jest o tyle dziwna że rano wszystko było ok. Radio działało ekran działał. Navi nie używam więc nie wiem czy DVD jest ok. Po wyłączeniu zapłonu na stacji i ponownym włączeniu zdechło. Odpiąłem AKU na 30 min i pomogło ale po ponownym wyłączeniu usterka wróciła. Ponownie odłączyłem AKU i po raz 2 pomogło jednak tylko do wyłączenia zapłonu. Po pracy popatrzę co się dzieje na połączeniach gniazdo/wtyk tyle że kompletnie nie mam o tym pojęcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))

Bump:
Cytat:
Witam wszystkich... Moje Navi Denso z ZMARTWYCHWSTAŁO.. Po długich poszukiwaniach firm które zajmują się Navi (nikt nie chciał podjąć się roboty) po kilkunastu mail'ach i kilkukrotnych bezowocnych wizytach w serwisie Forda, który bezradnie odmówił pomocy (nigdy więcej nie pojadę do ASO z moją Navi oni mniej wiedzą niż zwykły użytkownik takiego radia), po kontaktach z Ford Polska dział kontaktów z klientami który kontaktował się z fabryką i także bezradnie rozłożyli ręce, wyszukiwaniem informacji na innych zachodnich forach.. sprawdzaniu napięć na pinach itp.. wszystko bez rezultatu..

UDAŁO SIĘ.. PO 5 Miesiącach UDAŁO SIĘ ODBLOKOWAĆ (jak to ford napisał mi w mailu permanentnie zablokowane) NAVI DENSO..

Znalazłem bardzo kompetentna firmę Astel.. Nic sami nie zrobicie, odłączanie aku, update systemu i tym podobne czynności niestety są bzdurą co więcej nieumiejętnie wykonane mogą tylko zaszkodzić bardziej. Potrzebny jest odpowiednie narzędzia do mcu który mieści się na płytce w module radia i wiedza którą maja Panowie z Astel. Jeśli ktoś dokładnie chce się dowiedzieć na czym polegało magiczne ożywienie mojego Denso proszę na PW. W moim przypadku naprawa trwała kilka dni ale byłem tym "pierwszym". Usługa w bardzo rozsądnych pieniążkach..

Firma mieści się w warszawie podaje linka do forum gdzie znajdziecie więcej szczegółów.. gdyby ktoś miał problem proszę na PW.

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
A tu się podzieliłem jako pierwszy rozwiązałem myślę dość istotny i skomplikowany problem. Pozdr.
Odpowiedz

Tagi
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc

Zasady postowania