![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#551 | ||
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-11-2007
Model: było Mondeo ST220, Focus ST MK2, ST MK3, Focus RS MK2, STi Blob PPP, jest Konik GT i inne na F
Silnik: 2.0-5.0
Rocznik: 2015 wzwyż
|
Cytat:
Odbornik GPS (to ustrojstwo na dachu) kosztuje 280zl w ASO, natomiast polaczenie odbiornika GPS z DVD w bagazniku, tzw kabel antenowy kosztuje jakies 700zl. U siebie wymienilem odbiornik i jest OK. I napewno nikt z Was nie ma CDROMu, a DVD :fcp2 !
|
|
|
|
|
#552 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Ford Mondeo MK III
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
dobrze dobrze przepraszam za kłopot Kolego i dzięki za wyjaśnienie :fcp1
Pozdrawiam
|
|
|
#553 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Patryk
Model: Mondeo
Silnik: TDCI 2.0
Rocznik: 2003
|
Wymiana odbioronika na taki z allegro jest chyba najszybszym sposobem na problem z brakiem syg.Ja podazylem zgodnie ze wskazowkami i wszystko swietnie smiga.
|
|
|
|
|
|
#554 |
|
|
Witam! :fcp1
Panowie odpiąłem dziś akumulator na chwil kilka, potem po podłączeniu właczam NAVi a tu zonk, ikona satelity. Dało się wytyczyć trase, niby normalnie wszystko działa a ikonka dalej nie znikneła. Próbowałem kalibracji pozycji i dystansu.Aż wreście pokusiłem się i nacisnełem RESET POSITION. Teraz znikneła nawet mapka. Czy objawy według Was wskazują na antene? Czemu akurat wtedy gdy odłączyłem akumulator, przedtem wszystko śmigało? Co popsułem? :573: Pozdrawiam! :fcp1 |
|
|
|
#555 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Co popsułeś? Popsułeś navi! Wyjmij z czytnika i ponownie włóż płytkę, ewentualnie duplikat (podejrzewam, że posiadasz)!
|
|
|
#556 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co z ikona satelity? Trase wytyczy, niby prowadzi do celu, jednak widać "odchyłke" pozycji samochodu na mapie. Jade jakby równolegle do drogi po której się faktycznie poruszam-patrzać na NAWi. Natomiast patrząc za okno przez pole buraków. |
|||
|
|
|
#557 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Dzieje się tak wtedy min gdy NAVI/DVD nie jest właściwie przymocowane i lata po bagażniku (w obudowie jest żyroskop który "szaleje").
|
|
|
#558 |
|
|
Więc co muszę sprawdzić? Bez nawi to troszkę cieżko....wbrew pozorom często się mi sprzydaje. :fcp8 Byłem już skłonny zamówić antene.
Ojawy nadal takie same: Ikona satelity. Trase daje rade wytyczyć. Pozycja podczas jazdy zmienia się na mapie, jednak są odchyłki.Co jakiś czas udaje mu się ustalić dobre położenie i wyświetla nazwe ulicy, jednak za jakaś chwile lub po jakimś manewrze traci dobre położenie i pokazuje głupoty. Proszę o pomoc i dziękuje! :fcp1 Pozdrawiam! :fcp1 |
|
|
|
#559 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-12-2008
|
MDMcapital,
sorry ze zawracam glowe w n iedziele Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. doszly mnie sluchy ze wstawiles soft na forum do nawigacji denso. posiadam mondeo mk3 2004. i cos sie jeb.... mianowice zachcialo mi sie wgrywania polskich map. wlozylem plyte do czytnika na panetu pojawil sie komunikat ze plyta jest nie popraawna wloz dobny nosniik. wlozylem orginal map z 2004 roku.zapytal mnie czy zaladowac ten soft dalem tak i to bylo na tyle kontaktu z urzadzeniem. zgasilem auto zeby powrocic do pierwotnej wersji ale jak odpalilem ponownie to niestety ale urzadzenie odmowilo posluszenstwa. nie zaswiecilo sie juz. jestes mi w stanie pomoc. bede wdzieczny. z gory dzieki. pzdr |
|
|
|
|
|
#560 | |
|
![]() Imię: Pawel
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2,2 TDCI
Rocznik: 01-2006
|
Cytat:
Jak nie robiłeś update systemu to nie powinno Ci wyskakiwać ze chce załadować soft i do tego z oryginału z mapami... :fcp7 Chyba ze zrobiłeś i uwaliłeś Denso... bo jak wkładasz oryginalna płytę z mapami to na niej nie ma żadnego softu do aktualizacji...
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|