![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#401 |
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
![]()
Mogłeś od razu wrzucić w jęz.polskim , było by lepiej czytać .
![]() |
#402 |
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: S-MAX, YARIS
Silnik: 2.0 FFV Pb + LPG, 1.0 Pb
Rocznik: 2009, 2006
|
![]()
Jaka jest najlepsza wersja ELMconfig do interfejsu ELM327 bo znalazłem stary od Asterki więc go sobie sprawdzę. Zamontuję w nim przełącznik. Jaka wersja będzie działała dobrze z HS-CAN, MS-CAN na przełączniku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Najnowsza.
![]() |
#404 |
|
![]()
a ma już opcje przełączania na MS-CAN na interfejsach z ręcznym przełącznikiem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
|
![]()
Przełącznik zamontowany.
Najnowszy ELMConfig_v0.2.13b pobrany tylko mój angielski trochę słaby, a na razie z translatorem nie koniecznie mi się chce bawić. Potrzebował bym spolonizowaną wersję ELMConfig (znalazłem ELMConfig_v0.2.3 czy jest jakaś nowsza?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-07-2008
Model: Transit Courier
Silnik: 1.5TDCi 90KM
Rocznik: 2017
|
![]()
Panowie , mam pytanie , czy za pomocą ELMconfig można ''uruchomić'' webasto tzn. skasować błąd lub włączyć i wyłączyć webasto. Mam fabryczne webasto ,tylko mi się zawiesiło .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
![]()
Nie wiem czy ktoś już to opisywał ale bawiąc się ELMconfig'em w trybie offline odkryłem że jak ktoś dokonał jakiś zmian w konfiguracji a nie zapisał pierwotnej konfiguracji to może ją odzyskać z netu.
Wchodzimy do Central Configuration Wpisujemy VIN ręcznie w odpowiednie pole w Page 1 Klikamy Load CCD from AsBuilt Po chwili mamy oryginalną konfigurację auta widoczną w kolejnych zakładkach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008
|
![]()
Czy są jakieś specjalne wymagania dla elmconfig ? Mam chyba jakiś problem z kompatybilnością z windows 8 i zastanawiam się czy nie instalować wirtualki z XP (dobrze, że 8 ma wbudowane hyper-v).
Posiadam niestety tylko moduł bluetooth ale mam sprawdzone, że Forscan bardzo ładnie łaczy się z samochodem. Co prawda widzi tylko kilka modułów ale porobił mi różne testy i nawet znalazł mi dwa powtarzające się błędy ===DTC B1C99:13-6C=== Kod: B1C99 - Obwód lewego kierunkowskazu przy czym wszystkie kierunki działają oraz ===DTC U0126:00-8A=== Kod: U0126 - Utrata łączności z SASM przy czym ten bład wskakuje przy diagnozie każdego z modułów. Mam i doświetlanie zakrętów i ESP ale doświetlanie pochodzi z innego wyjścia (co prawda akurat spaliła mi sie jedna żarówka doświetlania zakrętów ale błąd ma ewidentny związek z układem ESP - tamta jest na pewno spalona bo nawet widać przez reflektor - tam jest H7 czy tam H1) Dodatkowo chciałbym dobić się do diagnostyki czujników parkowania bo te odmówiły posłuszeństwa kilka dni temu i po jakichś 10-20s od włączenia zapłonu przestają działać co też sygnalizuje dioda na przycisku i odpowiedni dźwięk. Dodatkowo chciałbym także zmienić tryb handsfree na Bluetooth Handsfree=BT/VC High + BT Audio + USB więc mam kilka rzeczy do zrobienia a zupełnie elmconfig nie chce mi działać. w trybie VCP jest komunilkat correct response from ELM timed. Recived response to request "AT Z" nie istotne czy moduł jest widoczny czy nie natomiast FTDI D2XX wywala runtime error 53 i wychodzi z programu. Dodaje jeszcze, że nie znalazł FTD2XX.DLL przy czym plik także próbowałem dogrywać do system32. W ogóle szukałem nowej wersji, zarejestrowałem sie na ruskim forum to na koniec okazało się, że nie należę do grupy userów, którzy mogą ściągać soft Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Będę wdzięczny za pomoc. Dodam, że wertowałem mocno posty a forum i wiedza jest mocno rozbudowane. Jeśli to już się pojawiło to z góry przepraszam. Pozdrawiam, Tjw ------------------- ok mały update. Znalazłem przypadkiem na forum link do nowego elmconfiga za co dziękuję. Warto to umieścić gdzieś na stałe przyklejone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Przy okazji okazało się, że mój interfejs ELM nie ma przełacznika przez co łączy się tylko z modułami HS-CAN a nie łączy się z modułami MS-CAN w związku z czym muszę zakupić drugi moduł. Cały czas się człowiek uczy. Masakra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez tjw ; 24-01-2014 o 19:21 Powód: update |
![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
ford::amateur
![]() Imię: Bartek
Model: Smax
Silnik: Tdci
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
hej czy cos sie zmienilo w temacie?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
![]()
Tak, sto lat temu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
światła dzienne , światła mijania |
|
|