![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#891 | |
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo Titanium MK5 kombi
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM z PowerShift
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
Kupiona tydzień temu przy pomocy akcji, którą przeprowadził Artur i chwała mu za to! Jak ustawię cel więcej niż 10km, to przez 2-3 sek pokazuje się strzałka nawigowania, mówi: wyzanczam trasę, mijają 2 kolejne sekundy, strzałka nawigacji znika pojawia się natomiast strzałka taka... nie wiem jak ją nazwać "kierunku północy"?, nie pojawia się czas przybycia na miejsce i odległość. Jadąc, są wszystkie ulice, punkty POI a malutka trzecia strzałeczka przesuwa się prawidłowo po mapie tak, jak wówczas, gdy nie wyznaczy się celu. Inny przykład: Gdy ustawię np punkt odległy o 11km, to po przejechaniu pierwszego kilometra wskoczy odległość, czas i strzałka z kierunkiem nawigowania, jak zawrócę, oddalę się na znów 11-12km to wraca znów na "pustą" mapę, ale auto się po niej przesuwa prawidłowo. Coraz bardziej myślę o tym, że laser nie radzi sobie z brudną soczewką i nie odczytuje wszystkich danych z mapy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Zadzwoń do tych gości co podałem i pogadaj z nimi. Dobrze by było wcześniej zrobić jakiś film i wrzucić na youtube aby tgo było bardziej poglądowe...
![]() |
#893 | |
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo Titanium MK5 kombi
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM z PowerShift
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
1) czy wyjdzie z napędu spowrotem? 2) czy płyta nie pogorszy, wręcz nie zepsuje nawi, napędu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Zablokowany
Imię: mariusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
![]()
Laser DVD ma określoną liczbę godzin pracy. Posiadałem wiele odtwarzaczy DVD. Np modele Panasonica pozwalają sprawdzić ile godzin przepracował laser i czy nadaje się już do wymiany. Zapewne w innych jest podobnie. Pamietaj że w Nx-ie też mamy do czynienia ze zwykłym laserem DVD. Może przekroczył już liczbę godzin pracy. Teraz być może laser nadaje się do wymiany. Żużycie lasera objawia się tym, że po krótkim działaniu zaczyna się przegrzewać i przestaje czytać cokolwiek. W menu serwisowym Nawigacji NX możesz sprawdzić ile godzin pracowała.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX 2, Kuga I 4x4
Silnik: 2.0 TDCI / 2.0 TDCI
Rocznik: 2016 / 2012
|
![]()
Pytałem już o to, ale chyba w złym wątku, więc może teraz trafię :-) - czy nawigacja NX SD / SD Plus wymaga kodu radia podczas aktualizacji map?
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
![]()
Bez kodu nie wyciągniesz płyty
|
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX 2, Kuga I 4x4
Silnik: 2.0 TDCI / 2.0 TDCI
Rocznik: 2016 / 2012
|
![]()
Ale mi chodzi o nawi z kartą SD...
Sam sobie odpowiem - nawigacja SD Plus nie wymaga kodu przy aktualizacji - stwierdzone doświadczalnie :cool: Ostatnio edytowane przez APJ007 ; 13-06-2013 o 22:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
![]() Zarejestrowany: 19-01-2008
Model: Fusion i Mondeo MK4
Silnik: 1.4 PB i 2.0 ON
Rocznik: 2004 i 2007
|
![]()
Witam
Co jest przyczyną nie wykrywania przez radio telefonu Sony Ericsson'a W810i ?? (telefon widzi to radio) Samsunga Galaxy S widzi i się z nim łączy, czyli albo muszę zmienić telefon albo pogodzić się z tym, że nie będzie działać?? Pozdrawiam EDIT: Moja nawigacja mówi coś takiego jak pokazuję zdjęcie w załączniku. Jeśli dobrze wszystko rozumiem to nie muszę jej aktualizować?? W sensie jest aktualna? Czy się mylę? Ostatnio edytowane przez Bartolomef ; 13-06-2013 o 23:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#900 | |
![]() Zarejestrowany: 19-01-2008
Model: Fusion i Mondeo MK4
Silnik: 1.4 PB i 2.0 ON
Rocznik: 2004 i 2007
|
![]()
Aha, no dobra będę szukał ale na razie to wszystko dla mnie to czarna magia.
Dobra znalazłem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Teraz będę szukał jak to zrobić jak się nie ma USB. EDIT:Jeśli [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] prawdę to bez USB nie zaktualizuję. EDIT 2:No i ostatecznie znalazłem Cytat:
Ostatnio edytowane przez Bartolomef ; 13-06-2013 o 23:07 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio |
|
|