Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-12-2007, 13:15   #1
kaka22
ford::beginner

Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Komputer pokładowy rodzaje

Posiadam Galaxy 2001 i mam pytanie Jak można ustawic ten komouter pokladowy bo wyswietla mi np ze są niezamkniete drzwi ale np na instrukcji mam pokazany komputer na którym wyswietlone kest np zeby pokazwal mi temperature czas jazdy i czy to wystepuje w kazdym typie galaxy i jesli tak to jak to ustawic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 07-01-2016 o 09:54 Powód: prefix
kaka22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-12-2007, 13:29   #2
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
Domyślnie

kturys przycisk na dzwigni od wycieraczak o ile dobrze pamietam
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-12-2007, 15:27   #3
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Domyślnie Re: komputer pokładowy

Cytat:
Napisał kaka22
Posiadam Galaxy 2001 i mam pytanie Jak można ustawic ten komouter pokladowy bo wyswietla mi np ze są niezamkniete drzwi ale np na instrukcji mam pokazany komputer na którym wyswietlone kest np zeby pokazwal mi temperature czas jazdy i czy to wystepuje w kazdym typie galaxy i jesli tak to jak to ustawic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie do ciebie jest takie; czy masz w prawej manetce tej od wycieraczek sterowanie komputera, np. napisane na dzwigni u dołu "RESET".
Jesli tego nie ma to masz komputer, ale na wyswietlaczu między zegarami - "FIS' nie bedziesz miał tych komunikatówe z tego kompa, tylko jak masz chyba teraz czerwone kontury samochodu i ewemtualne otwarte drzwi, czy klapy, a w czsie pracy silnika tylko temperaturę zewn.
Chcąc miec wiecej informacji na FISie, musisz wymienić tą manetkę od wycieraczek na taką ze sterowaniem kompa i podłaczyc do licznika 4 kabelki i uaktywnić funkcję MFA.
Pozdr.
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-12-2007, 21:19   #4
kaka22

Domyślnie ")

a gdzie można to dostać i jaka jest cene tego?? szuka na allegro ale nie moge znaleśc jak ktoś wie to prosze o pomoc
Stary 26-12-2007, 23:24   #5
Stefano

Domyślnie

Miałem pytanie do ciebie, ale nie widzę odpowiedzi, a juz jest drugie.......co, wybierasz sie na zakupy?????
Stary 27-12-2007, 08:12   #6
ziaro-majk

Model: Galaxy Mk3
Silnik: 2.0 163km
Rocznik: 2012
Domyślnie

kolego na allegro są aukcje z częściami do galaxy zadzwoń do takiego sprzedawcy i zapytaj się może maję na stanie tylko nie ma wystawione ja tak kupiłem strerowanie do tempomatu do modelu mk1 za całość razem z wiązką kablowom dałem 150zl
ziaro-majk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2007, 11:41   #7
kaka22

Domyślnie :)

musze sobie kupic taka manetke ale nie wiem jaka jest tego cena...
Stary 27-12-2007, 13:57   #8
dampez86
ford::advanced

Model: Galaxy MKII
Silnik: 1.9TDI
Rocznik: 2004
Domyślnie

dokladnie:

musisz miec na manetce spryskiwaczy "taki guzik". Mi wyswietla:

spalanie(chwilowe i srednie)
temp. zew.
ile km przejechalem od ostatniego RESETU
i to chyba tyle(albo poprostu nie pamietam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

F.C.P- Najlepsze forum o motoryzacji!
dampez86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2007, 19:22   #9
Stefano

Domyślnie

Masz linka do takiej manetki;
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
To jest manetka stajni VW, ale Galax jest tez z własnie tej stajni, wiec powinno pasować.
Prosze mnie poprawić jak ktoś ma inna menetkę w tym roczniku modelu Forda Galxy, ale chyba 2001, a nie jak pisze autor 201 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., bo ta z linku na 100 % powinna pasowac do Sharana i Alhambry, a Galax to blizniak.
Na dole stronki aukcji, najlepiej widać jak się powiekszy na trzecim zdjęciu po prawej / tam gdzie jest cztery szt./ i to bedzie ta manetla druga od dołu, albo pierwsza z góry, ala ta jest ztempomatem, sam miodek, ale to juz inna sprawa. Musi być koniecznie taka, bo tam na niej ma być podwójna wycieraczka / przód i tył/, przycisk u dolu "reset". a z boku z prawej sterowanie kompem, oczywiscie ma być też czasówka od wycieraczek.
Cena jak widać 120 zeta za całość, ale można ponegocjować ze sprzedawcą, aby ci sprzedał połowę, tj. tylko prawą część, załóżmy za połowę ceny.

Ten zakup to tylko cząstka pracy i wysiłku jaki musisz włóżyc, aby mieć na wyświetlaczu dane z kompa. Potrzebujesz jeszcze specjalnych kabelków z konektorami, /zakup w serwisie/ które wprowadzisz w tą malą wtyczkę wycieraczek, a ich końce do odpowiednich konektorów zielonej wtyczki licznika.
Aby to zrobić, potrzeba ci wiele pracy, tj ściągnięcie kierownicy, wczesniej poduszki, zamontowanie manetki, wyjecie licznika, przeprowadzenie kabelków, zaprogramowanie - uaktywnienie funkcji MFA.
Musisz być trochę obeznany z tematem, aby czegoś nie skopać, bo o to łatwo w tych autach.
Ale końcowy efekt jest tego wszystkiego warty.
Pozdr.
Stary 27-12-2007, 19:57   #10
kaka22

Domyślnie ?

a czy jest mozliwośc ze mi to zrobia w salonie forda ??? bo przejechal bym sie tam ??
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania