Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-09-2009, 21:39   #21
fxgold
ford::average

Imię: Maciek
Model: mondeo mk3, fiesta mk7
Silnik: 2.0 tdci 115 KM, 1.4 98 KM
Rocznik: 12.2005, 2009
Domyślnie Odp: ksenony

a masz dwa czy jednego??

fxgold jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-09-2009, 08:25   #22
kordyl
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiedz mi gdzie wysyłasz, jaka firma?
Użytkownik allegro: automarkt_poznan lub i-car (to ta sama firma). Po rozmowie telefonicznej sprawiają wrażenie zorientowanych w temacie, ale póki nie zrobią mi tych odbłyśników, to się nie przekonam czy warto. Opis jaki mają na allegro, że naprawiają w 2h dotyczy tylko avensis (podmieniają odbłyśniki na regenerowane a w rozliczeniu zabierają wypalone), do mondeo niestety nie ma na podmianę i potrwa to 24h. Tak wiec z wysyłką przynajmniej 3 dnii trzeba liczyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdr
Stary 09-09-2009, 08:46   #23
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011

Cytat:
Napisał kordyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Użytkownik allegro: automarkt_poznan lub i-car (to ta sama firma). Po rozmowie telefonicznej sprawiają wrażenie zorientowanych w temacie, ale póki nie zrobią mi tych odbłyśników, to się nie przekonam czy warto. Opis jaki mają na allegro, że naprawiają w 2h dotyczy tylko avensis (podmieniają odbłyśniki na regenerowane a w rozliczeniu zabierają wypalone), do mondeo niestety nie ma na podmianę i potrwa to 24h. Tak wiec z wysyłką przynajmniej 3 dnii trzeba liczyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdr
Wiem kto to... kupuje od nich zawsze oleje motul 300v oni nie regenerują tylko wymieniają. Ja się pytałem to jest tak że:
Oni zamawiają odbłyśnik cały i zamieniają ten z lampy. Mi gościu powiedział 170zł ale nie pamiętam czy za jedną czy za dwie.
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-09-2009, 17:20   #24
jacekplacek0808
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI TIT
Rocznik: 2008

Kolego Kordyl ja proponuje ci po wyjeciu odblysnikow przetrzec najpierw je samemu wigotna delikatna szmatka.Zobaczysz jaki tam syf.Sprobuj moze na jednej lampie.Zobaczysz jaka roznica po wyczyszczeniu sama szmata.Soczewke tez przetrzyj.Tez chcialem regenerowac odblysniki,rozmawialem z jednym niby fachowcem ze w avensis to sie czesto zdarza ze trzeba regenerowac odblysniki a o mondeo powiedzial mi ze nie slyszal ale moze mi zregenerowac.To ja najpierw wyczyscilem i stwierdzilem ze nie bede ich malowal bo po mojej operacji nie zauwazylem zeby bylo cos wypalone.Sprawdz moze i u ciebie pomoze.
jacekplacek0808 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-09-2009, 20:16   #25
fxgold

witam
jak dzis patrzyłem na lampy to na soczewce od ksenona jest dziwny żółtawy nalot. mozna to jakos zdemontować i wyczyścić??
Stary 09-09-2009, 20:18   #26
SrebnaStrzała

Mnie by interesowało jak wyczyścić te okrągłe plastiki bo mam lekko pożółkłe ?!
Stary 09-09-2009, 20:37   #27
Rijndael

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mnie by interesowało jak wyczyścić te okrągłe plastiki bo mam lekko pożółkłe ?!
Obawiam się, że będzie to trudne. W moim aucie pierwszy właściciel wymienił jeden reflektor i niestety różnica w barwie była tak widoczna, że w końcu wymieniłem i drugi. Jak znajdziesz dobrą metodę na czyszczenie tych ringów to się podziel, bo pewnie za jakiś czas i u mnie pożółkną...
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-09-2009, 20:38   #28
Rijndael

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -

Cytat:
Napisał fxgold Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak dzis patrzyłem na lampy to na soczewce od ksenona jest dziwny żółtawy nalot. mozna to jakos zdemontować i wyczyścić??
Masz na myśli samą soczewkę czy ten ring wokół soczewki?
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-09-2009, 20:58   #29
SrebnaStrzała

Myślałem o szlifowaniu i polerowaniu ale tu przecież cały plastik jest chyba pożółkły a nie tylko wierzchnia warstwa.

Chyba nie ma sposoby aby to wyczyścić, wymiana albo ugadanie z kimś aby odlał coś takiego. Jedyne rozwiązanie jakie mi przychodzi do głowy to wycięcie z matowej pleksi taki ring.

Ostatnio edytowane przez SrebnaStrzała ; 09-09-2009 o 21:43
Stary 09-09-2009, 21:05   #30
fxgold

jak patrzysz na soczewkę to z przodu jest koło w pionie i to jest żółte, powiedzmy że to jest ten ring, bo teraz oglądałem na allegro. jest jakaś szansa na wyczyszczenie tego czy mam zaglądać na allegro za nowymi lampami??

Ostatnio edytowane przez fxgold ; 09-09-2009 o 21:07
Odpowiedz

Zasady postowania