![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-09-2008
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0TDDI 147KM
Rocznik: 2001
|
Takie może banalne pytanie, jak odkręcacie soczewki od tyłu, bo u siebie jak wymieniałem palniki a ponieważ przymierzałem się do rozkręcenia by troszkę soczewki wyczyścić, to pamiętam, że te mocowania z wkrętami/śrubami są lekko schowane za obudową.
|
|
|
|
#52 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-08-2008
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI TIT
Rocznik: 2008
|
Dasz rade wyciagnac od tylu ale bedziesz musial sie troche nagimnastykowac.Sa tylko trzy sruby mocujace chyba torx.Jak bedziesz skladal to zwroc uwage na gumki dystansowe,musza byc miedzy odblysnikiem a obudowa(srubki je trzymaja).Powodzenia
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-02-2009
Model: FORD MONDEO COMBI
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Trochę późno tu dopisuję ale jest jeszcze jedna ważna a nawet bardzo ważna rzecz przy ponownym składaniu reflektorów xenonowych( podziękowania dla DOCENTO )po wymianie/regeneracji odbłysników.Trzeba zwrócić uwagę na tyo czy po załączeniu "długich" swiateł plama świetlna od xenon znajduje się dokładnie pod plamą świetlną światła drogowego,jesli nie , trzeba to wyregulować i własnie do tego służą gumki/dystansy pod dwoma z trzech "torxami" trzymającymi całą optykę xenon.Jestem po regeneracji odbłyśników auto jak w podpisie i juz miało wypalone "plamy" przebieg ok.140tys. km.Bardzo miły pan z Kobyłki dokonał profesjonalnej regeneracji-koszt 80zł/za 2szt. czas oczekiwania 2 dni-Naprawdę warto.Różnica w świeceniu powalająca;]mam drugie MDOmk3 2003r. jeszcze przed regeneracja xenon i miałem porównanie.Po Świętach wysyłam drugi zestaw do roboty.
|
![]() |
|
|
|