![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-12-2006
Model: Mondeo Sedan Ghia
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Cytat:
Jeżeli ECU dostaje informację o niedogrzaniu silnika, to zdecydowanie więcej tego paliwa w mieszance jest zapodawane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
#42 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: józek
Model: mondeo kombi
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::average
![]() Imię: Adam
Model: Focus 2
Rocznik: 2005
|
panowie ze tak zapytam wymieniacie termostaty czy obudowy termostatów?
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
![]() Imię: józek
Model: mondeo kombi
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Mondeo
Silnik: TDDI 2.0
Rocznik: 2004
|
Witam,
Koledzy a czy spotkaliście się może z problemem nadmuchu (a właściwie brakiem) na tył. Zauważyłem, że jak włączam nawiew na nogi to z przodu daje dość dobrze a na tył praktycznie nic. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-10-2007
Silnik: 2.0 145KM
Rocznik: 2008
|
zapytam o swoje... czyli przyszla temp -10-15st i auto caly czas w trasie tylko 68-72st troche malo, latem 3mal ok 80... a jak krecilem to i 90, ale teraz nawet jak krece to nie wskoczyl na 90, tylko gora 80
dlubac cos czy zostawic jak jest!? jak to wplywa na silnik i spalanie!? jezeli dlubac to od tego temostatu pod akumulatorem zaczac!? |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo MKIII Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
|
Cytat:
sprawdz czy duzy termostat puszcza, jesli nie to zacznij wymiane od malego jak zimny silnik to wiecej pali, plywanie tez za dobrze nie wplywa na niego
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
jakie to koszta jezeli chodzi o termostaty, maly oraz duzy... oczywiscie ori, zaden zamiennik!?
i dlaczego zaczynac od malego, z tego co przegladalem to chyba lepiej od duzego!? plywanie tzn co, falowanie wskzowki temp, tak? edit koszta sobie sprawdzilem, zaraz doczytam, za co odpowiada maly, a za co duzy, chociaz jakis magik rowniez moglby przypomniec... co teraz z plynem do chlodnicy!? czy ktos juz wymienial i zrobil jakis opis ze zdjeciami!? edit 2 dobra, faktycznie maly... czyli ten, tak: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ? a jakis link do wymiany!? Ostatnio edytowane przez massiwo ; 21-12-2009 o 09:23 |
|
|
|
|
|
#49 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-04-2009
Model: Mondeo IV Titanium X
Silnik: 2.0 tdci 143km
Rocznik: 2009
|
witam ja tez miałem problem z falowaniem temperatury. Otóż wymieniłem oba termostaty i problem jednak nie zniknął. Zadzwoniłem do mechanika,który specjalizuje się w fordzie i powiedział, że jest niezaprogramowany komputer i to jest wada fabryczna. Nie bardzo mu uwierzyłem i zadzwoniłem do aso a oni o niczym takim nie wiedzą, że takie coś się robi. Udałem sie do tego mechanika, który przeprogramował mi komputer i o dziwo problem znikł. Przejechalismy się by to sprawdzić i nic wskazówka jak weszła na 90 stopni tak stała, nawet jak stałem i właczyłem nadmuch na przednia szybe max to nic sie nie ruszyła. Tak więc nie zawsze to jest problem termostatów tylko może to być komputera.
Ostatnio edytowane przez nkluivert ; 21-12-2009 o 17:09 |
|
|
|
|
|
#50 |
|
|
no to ciekawa teoria... tutaj niektorzy zmieniaja termostaty... jednym pomaga innym nie... Ty masz wersje przed liftem... ja po... takze ten blad mogli naprawic...
zatem co robic? ;d |
|
|
|
![]() |
|
|
|