Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-07-2009, 12:16   #121
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: MONDEO MK3 TDCi ile pali?

Cytat:
Napisał bielooo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
u mnie w trybie mieszanym 60% trasa 5os v 120-160km/h 40%miasto3-5os v10-80km/h z czego wiekszosc w granicach 25km/h moj Mundek zjadl ok. 6l/100km oczywiscie klima na maxa
Jak Ty to robisz?!?!?! 6litrów i tyle osób? i takie prędkości? Brzmi wręcz nieprawdopodobnie! Jakie paliwo tankujesz? jakiego oleju używasz? jaki masz przebieg? te 6 litór to wg. wskazania komputera czy sam sobie obliczsz?
Pozdrawiam

ethernal jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2009, 12:51   #122
vahanara
ford::beginner

Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2005

A wyniki, które podajecie to w oparciu o wskazania kompa czy o realne spalanie?
Bo realnie średnie spalanie za ostatnie 12 miesięcy u mnie wychodzi 7,2 w cyklu mieszanym, w mieście ok 8-8,5 litra (krótkie trasy raczej). W trasie poniżej 6 to jeszcze nie zszedłem...

pozdrawiam
vahanara jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2009, 13:17   #123
ethernal

Cytat:
Napisał vahanara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wyniki, które podajecie to w oparciu o wskazania kompa czy o realne spalanie?
Bo realnie średnie spalanie za ostatnie 12 miesięcy u mnie wychodzi 7,2 w cyklu mieszanym, w mieście ok 8-8,5 litra (krótkie trasy raczej). W trasie poniżej 6 to jeszcze nie zszedłem...

pozdrawiam
Witam,

U mnie wychodzi średnio podobnie jak u Ciebie, jeśli jest przewaga miasta.
Ogólnie na trasie ciężko zejść poniżej 6l. Mi się to udało na trasie Racibórz (w. śląskie) - Belgrad (70% to autostrady i drogi ekspresowe), "zwykły" diesel, jedna osoba + niewielki ładunek i co chyba najważniejsze prędkość oscylowała między 110 -130 km/h, przewżnie stała 120km/h. Ze względu na brak komputera, średnie spalanie obliczm sonbie na podst. tego ile wleje i ile za to przejadę. mój przejechał 950km bez tankowania a jeszcze rezerwa się nie świeciła (nie tankowałem pod korek!). PZDR.
Stary 24-07-2009, 23:19   #124
franio

Model: mondeo mk III/ fiesta mk VI
Silnik: 2.0 TDCI/ 1.4 benzyna
Rocznik: 2002 /2004

Trasa dom Chorwacja dom, 2230 km i spalanie wg kom 7,2l. Ale liczył sie czas więc nic nie oszczędzałem.
franio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2009, 23:02   #125
arek_ZG

Imię: Arkadiusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004

Trasa: Zielona Góra - Dziwnów + jazda po okolicy razem 712 km - wynik 37,83 litra. Daje to sliczny wynik 5,3 litra / 100km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) TDCi to piekny motor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) Pozdrawiam
Stary 27-07-2009, 08:52   #126
Cobretti

Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001

arek... a tempo??
a korki ??
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 27-07-2009, 08:59   #127
Starwarrior
ford::advanced

Model: Mondeo Ghia X mk3
Silnik: 2.0TDDI
Rocznik: 2001

Cytat:
Napisał arek_ZG Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trasa: Zielona Góra - Dziwnów + jazda po okolicy razem 712 km - wynik 37,83 litra. Daje to sliczny wynik 5,3 litra / 100km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) TDCi to piekny motor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) Pozdrawiam
Na holu Cię ciągneli, a to spalanie to pewnie bo klima chodziła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bez obrazy arek, a na poważnie to w ile osób, jakie warunki drogowe itd???

Po remapie: 141KM 324,6Nm
Starwarrior jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-07-2009, 15:01   #128
marctwain
ford::advanced

Model: MONDEO KOMBI AUT. ghia
Silnik: 2.0 TDCI 130@152/302@341Nm
Rocznik: 2005

MKIII 2.0 tdci kombi 2005r - komputer pokazuje 25km do końca, wskazówka leży, kontrolka się świeci, a na stacji do zbiornika nie weszło nigdy więcej niż 49,5-50 l. Ale jest taka stacja, na której do zbiornika 60 l wchodzi 62-64 litry!!!
marctwain jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-07-2009, 07:39   #129
bielooo

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130
Rocznik: 2002
Smile Odp: MONDEO MK3 TDCi ile pali?

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak Ty to robisz?!?!?! 6litrów i tyle osób? i takie prędkości? Brzmi wręcz nieprawdopodobnie! Jakie paliwo tankujesz? jakiego oleju używasz? jaki masz przebieg? te 6 litór to wg. wskazania komputera czy sam sobie obliczsz?
Pozdrawiam
nie wiem kolego jak ja to robie, po prostu jade
paliwko shella, olej castrola magnatec, przebieg 150k
komputerka nie mam wiec sam tak obliczylem
przewaznie robie takie same trasy i czsem wyjdzie 6,5 czsem 6,8 a czsem 5,8
zalezy od tego jak przyspieszam bo nie powiem ale czasem przycisnie mi sie (jak to mowi moj szef) az do czarnego (czyt. chmura za toba) a czasem spokojnie weekendowo i tak wychodzi
bielooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-07-2009, 10:33   #130
ethernal

Cytat:
Napisał bielooo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie wiem kolego jak ja to robie, po prostu jade
paliwko shella, olej castrola magnatec, przebieg 150k
komputerka nie mam wiec sam tak obliczylem
przewaznie robie takie same trasy i czsem wyjdzie 6,5 czsem 6,8 a czsem 5,8
zalezy od tego jak przyspieszam bo nie powiem ale czasem przycisnie mi sie (jak to mowi moj szef) az do czarnego (czyt. chmura za toba) a czasem spokojnie weekendowo i tak wychodzi
Może rzeczywiście rodzaj i jakość oleju ma wpływ na spalanie. Ja miałem zawsze Formule S 5W30 Motocraftu zalane (czyli w praktyce najzwyklejszy Mobil lub Castrol). Ja żeby zejsć poniżej 6l to muszę jechać (tylko) na trasie z przewagą autostrad i bez ciskania i przekraczania 130km/h! Pozdrawiam
Odpowiedz

Zasady postowania