![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-05-2007
Model: Passat
Silnik: Delta Machine
Rocznik: 25.07.2013.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo Mk2 kombi
Silnik: 1.8TD
Rocznik: 1998
|
Cytat:
W dieslach jest pompka do podciśnienia zasilająca wspomaganie hamowania jak i servomotory do nawiewu.Sprawdź czy weżyk zasilający przełącznik nawiewu przypadkiem nie jest przepalony lub nie spadł .Znajdziesz go w komorze silnika na środku samochodu za kolektorem wydechowym.Wężyk średnicy ok 4mm plastikowy odchodzi z serwo hamulca.Powodzenia
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Focus mk 2 kombi
Silnik: 1.8 benz
Rocznik: 2006
|
Usterka usunięta . Okazało się że klapka sterująca nawiewem zacinała się. Mieści się ona za radiem ale dostęp do niej jest od strony kierowcy . Trzeba sie położcyc na podłodze bedzie ja widac ( czarny wynalazek) na włączonym silniku będzie widac jak sie (nie)rusza . Wystarczy WD40 lub cos podobnego . Czas naprawy ok 2 min . Wszystko teraz działa jak powinno. :fcp2
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-12-2008
Model: ford mondeo
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 1996
|
czy przy wymianie paska rozrzadu trzeba wymienic rolki napinajace :fcp6
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-12-2008
Model: ford mondeo
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 1996
|
chodzi 1,6 benzyna 1996 :fcp18
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-07-2008
Model: Mondeo MkII
Silnik: 1,8TD
Rocznik: 1997
|
Witam.Miałem ten sam problem szukałem wszędzie,aż ktos napisał o filtrze kabinowym,ze jest zapchany i przez to nie działa regulacja,pomyslałem,że to bujda ale po przeszukaniu wszystkich dostepnych miejsc węzyki kable nie znalazłem nic! Tak wiec odkręciłem pokrywę plastikową podszybia mówie trzeba tam zajrzec może sie zatkał ten filtr ku mojemu zdziwieniu ukazałsie czarny jak smoła filtr pyłkowy,kabinowy,wyjąłem go zeby zobaczyć czy działa dez niego ta regulacja otóż Panowie zadziałało zaczęło przełączac we wszystkich kierunkach na nogi,szybe itd.szybko wymieniłem filtr na nowy i proszę,cieszę sie tym do dzisiaj,teraz już wiem jak istotną rolę odgrywają filtry.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-05-2010
Model: Mondeo
Silnik: 1.8td
Rocznik: 1997
|
witam, problem pojawił się równiez w moim aucie, w wakacje, gdy sie zmienialo nadmuch nie robil tego od razu zaskakiwal po jakims czasie, teraz juz w ogole nie dziala zmiana, jestem laikiem w tych tematach więc proszę o wyrozumiałość i krok po kroku, co należałoby zrobić.
pozdrawiam diesel |
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Ania
Model: Mondeo MK3 kombi
Silnik: 2.0 TDci
Rocznik: 2005
|
Podepnę się pod ten wątek. U mnie nie działa pokrętło do zmiany pozycji nawiewu ,tzn. działa tylko na szybę, nie ma stuknięcia przy przekręceniu pokrętłem na inna pozycję. Co w takiej sytuacji należy zrobić i czy samemu można to naprawić?
|
|
|
|