Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-10-2010, 11:15   #11
SILWE
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2.2
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Navi Media 7106g

To ja trochę odświeżę temat. Czy ktoś jeszcze używa z forumowiczów ten dedykowany system? Planuję coś takiego zakupić do Mondeo MK3, tylko zastanawiam się czy to ma sens. Zakładając, że będzie działać bezawaryjnie to czy np. obsługa jest prosta? Czy dobrze działa kamera cofania? Czy wyświetlacz jest dobrej jakości i dobrze wszystko widać? I najważniejsze umiejscowienie tego w przypadku MK3 dość nisko sprawdza się w przypadku nawigacji? Czy nie jest to za nisko ? A może ktoś z forumowiczów wie czy gdzieś w Warszawie można obejrzeć ten system na żywo ?

SILWE jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2010, 09:58   #12
grafmarr
ford::advanced

Model: Mondeo MKIV Kombi Ghia
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007

Nie znam dokładnie konsoli w MK3, ale ten sprzęt jest dedykowany do MK4 więc raczej nie będzie pasował do MK3 ze względu na swój specyficzny kształt (jajowaty). Chyba, że możliwe jest zastosowanie jakiejś dodatkowej maskownicy?
Pomijając fakt, że sprzęt ma negatywne opinie i nie jest pewny w działaniu.
grafmarr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-11-2010, 11:31   #13
Janina Wojt

Model: Mondeo 4
Silnik: 2L diesel
Rocznik: 2009

Witajcie,

Ja te nawigacje mam w pracy ( Bank ) w 22 Focusach, 8 Mondeo i 3 S-Maxach.
Auta jeżdżą po całym kraju, sprzęt ma 1 do 2 lat w zależności od tego kiedy auto do nas trafiło. Zajmuje się flotą, stąd wiem jak to jest. Przez ten okres awarie były w 2 urządzeniach - jedno naprawili w 24h na miejscu ( przyjechł ich serwis na miejsce gdzie chcieliśmy - my mieliśmy szkolenie pod Krakowem, i tam nam pasowało ), w innym zepsuła się karta z mapą, to przez internet nam przeinstalowali, a gadał ze mną bardzo konkretny i miły facet przez telefonGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja tam nie jestem jakąś maniaczką, ale dla mnie to dobre nawigacje. Nie wiem, nie mam porównania do tego co tu ktoś nazywał "fabryczną" ( tu dowiedziałam się że one nie są fabryczne, tylko od innej firmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale jak dla mnie to działa tak jak ma działać. Kiedyś nasi ludzie błądzili, nie trafiali na adresy i na czas, strata pieniędzy i nerwów. Teraz zawsze wiedzą gdzie jechać, i wszyscy mówią że to fajne jest. Ja sobie muzyki posłuchać lubię albo książki ( mam na mp3 ) i w czasie jazdy to super jest. A z radia to Trójki słucham prawie na okrągło i pozdrawiam Pana Marka Niedźwiedzkiego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wprawdzie jest u nas jeden dyrektor taki co mówi że nie jest "najlepiej" jak mogło by być, ale on do wszystkiego sie czepia... Laptopa Sony za 12 tys. dostał firmowego, i narzeka ...

Acha, z tych co jeżdżą firmówkami, to wiem że prywatnie chyba z 5 osób kupiło te navimedie do VW, Toyoty i mąż kierowniczki chyba ma w honda CRV czy jakoś.

Pozdrawiam

Janina
Janina Wojt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-11-2010, 12:53   #14
Janina Wojt

Model: Mondeo 4
Silnik: 2L diesel
Rocznik: 2009

Jeszcze jedna "usterka" była, przypomniało mi się teraz. W Focusie pękł ekran ( coś w niego walnęło w czasie stłuczki, chyba telefon pasażera czy kierowcy ). Mimo że to ewidentnie nie podlega gwarancji, Pan Adrian z Navi-media zaproponował że wymienią całe urządzenie na nowe... Ja wiem że nie każdemu tak zrobią w razie problemu, a tylko dużym klientom - bo my mamy ponad 30 sztuk tych nawigacji - ale i tak to bardzo dobra obsługa, zgodzicie się ze mną?

Pozdrawiam Pana, panie Adrianie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Janina
Janina Wojt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-11-2010, 09:51   #15
dziecioł
ford::beginner

Model: mondeo MK4
Silnik: 1.6 ecoboost
Rocznik: 2012

Niezła reklama!
ps. sam kiedys chciałem to kupic ale zrezygnowałem ze względu na cene ok. 4000 teraz sprzedaja nawet za 2000 bez map bo nikt tego nie kupuje poza tym ten sprzet jest juz chyba 3 lata na rynku jak nie wiecej. A konkurencja nie spi. pozdrawiam
dziecioł jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-11-2010, 11:17   #16
solles294

Model: S-MAX
Silnik: diesel
Rocznik: 2008

Dziecioł,

czytej ze zrozumieniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. NAVI-Media do Forda to ma różne modele
Ja w S-Maxie mam wersje 7106g - taką o jakiej jest tu wątek - co kosztuje max. 4,6 tys. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A za 2 tys. to oni też mają sprzęt ale już z gorszym ekranem, i bez map, taką wersje dla mas, wiesz, co to auta z niemiec kupują i w serwisie nie robią Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I ona też do S-Maxa, Mondziaka i Focusa wchodzi.
Ja swoją nawimedia mam półtora roku, jakieś 75000 km z Hołkiem po Europie zrobiłem i raz mi się tylko mapa zacieła, a raz przestało dziłać ster z kier. - ale okazało się że na przeglądzie w ASO barany kable odpieli,
Po za tym miodzio.

Pozdro dla Fordowców !
solles294 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-11-2010, 20:33   #17
dziecioł

Solles294!
Uwierz mi, ze wiem co pisze i pisze ze zrozumieniem i dokladnie mi chodzi o model 7106g. Nie wierzysz chyba ze w obecnej sytuacji gospodarczej firma nagle dorzucila nawigacje do ponad 30 samochodów za ok. 130 000zł. Chyba zaden logicznie myslacy człowiek nie wydałby 4000 na nawi do firmy od auta jak mozna kupic automape w praktyczniejszym przenosnym urzadzeniu za 500 zl. Sorki ale mnie to jakos nie przekonuje.
ps. Nie twierdze ze navimedia to kiepski sprzet ale za taka kase mozna kupic "Zenca", ktory ma o niebo lepsze wykonanie.
pozdrawiam
Stary 25-11-2010, 13:54   #18
solles294

Model: S-MAX
Silnik: diesel
Rocznik: 2008

dziecioł,

nie wiem do czego pijesz, nie moja sprawa ile kto placi za samochody i nawigacje do nich. jak cie to interesują takie sprawy to zapytaj tego co wie o co z tym chodzi. A co do sytuacji gospodarczej - mam rozumieć że jest zła czy jak ? U mnie w firmie, i u wszystkich znajomych nigdy nie było tak dobrze, i z roku na rok lepiej. A co do tych nawigacji zenka to w serwisie forda ich nie znaja i nie polecaja, a navimedia tak.
solles294 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-11-2010, 16:01   #19
gerwek
ford::average

Model: Focus Mk3 2.0 TDCi
Silnik: 2.0TDCi 140

Pierwsze słysze na śląsku w salonach zrezygnowali z Navimedia bo niby mieli z nimi problemy i teraz wkładają Zeneca i niby nie ma problemów i bardzo dobrze polecająGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gerwek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-11-2010, 17:43   #20
dziecioł

Solles294!
Piję do ciebie, bo piszesz mi głupoty na temat zrozumienia paru linijek banalnego tekstu. To ze mam wpisane w opisie mk3 to nie znaczy ze tylko takim takim samochodem jezdze.

ps. Potwierdzam słowa Gerwka. W Krakowie aso proponuje tylko zenka lub pionnera co wiecej za bardzo nie wiedzieli co to jest navimedia.
Odpowiedz

Zasady postowania