![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-05-2009
Model: Focus mk1
Silnik: 1,6
Rocznik: 2002
|
Zauwazyłem jeszcze jedna zaleznosc - jak silnik zaczyna tak nierówno chodzic(skakac na luzie bez gazu) gasze go i zapalam ponownie bez dodania gazu i wszystko jest ok, dodaje gazu i znowu zaczyna skakac. Jakies pomysły?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
wymien koncowki wtryskiwaczy. mi to pomoglo
najlepiej jeszcze swiece irydowe i kable |
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-05-2009
Model: Focus mk1
Silnik: 1,6
|
Jeszcze jedna sprawa... jak samochód toczy sie na pierwszym biegu, bez gazu (ok.5 km/h) i wdusicie gaz to od razu zaczyna przyspieszac czy pierw go lekko przydusi i dopiero??
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-01-2009
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2003
|
A potencjometr reguluje położenie przepustnicy. Powinien być podłączony.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
arthas jesli chodzi o to duszenie to nadal tak mam.. ale tylko jak sie silnik rozgrzeje. wedlug mnie EGR mi daje popalic, jest w pozycji otwartej i caly czas spaliny leca spowrotem.. a gdy turbo sie wlaczy, jest juz w porzadku
|
|
|
|
#16 |
|
|
Ja jeździłem od stycznia z otwartym EGRem jak kupiłem essiego, 2tyg temu u znajomego mechanika wyczyściliśmy go z nagaru żeby zaczął się domykać i od razu silnik dostał powera i zaczęła dopiero chodzić turbina. Wcześniej nie chodziła nie wiem czemu ale nie było jej słychać a teraz ładnie sobie syczy i czuć jak samochód ciągnie. Wiem wszystko o zaślepieniu EGR i zastanawiam się czy go zaślepić i czy mi to coś da.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
zibo pomysl logicznie. podczas przyspieszania EGR sie zamyka i spaliny leca prosto do wydechu, a na postoju jest otwarty i zywi sie spalinami. po zaslepieniu, czy przyspieszasz czy nie spaliny ida prosto do wydechu a silnik cieszy sie swiezym powietrzem
|
|
|
|
#18 |
|
|
Ano ja informatykiem jestem a nie mechanikiem - nie znam się na wszystkim w silniku - dlatego czasami może głupio spytam, ale czasami może i to głupie pytanie da komuś do myślenia. :-)
Dzięki. Tak więc wygląda EGR bez zaślepki... http://mycitycable.com/~noreasons/EGR1.jpg :-) |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
|
Cytat:
|
|
|
|
#20 |
|
|
Zaślepie sobie, bo nie dużo roboty i zobaczę co będzie, ale tak mi na myśl przychodzi pytanie... jak go zaślepie to jak będzie dochodziło powtrze do silnika ? Inną "rurką" :-P
|
|
|
|